12η Γιορτή Ροδιού της Ερμιόνης

99

Για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη η Γιορτή Ροδιού σε συνδιοργάνωση των Παραγωγών, του Δήμου και του ΕΒΕΑ.

Η Γιορτή Ροδιού συμβάλλει σημαντικά στο πολιτιστικό και αναπτυξιακό κεφάλαιο της περιοχής, αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του τόπου της Ερμιονίδας και δίνει και την ευκαιρία στον κόσμο να εξοικειωθεί με τα οφέλη του σπάνιου αυτού προϊόντος.

Ο Βουλευτής Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ) Γιώργος Γαβρήλος, παρέστη και χαιρέτισε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ερμιόνη το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι «ο πρωτογενής τομέας της χώρας έχει να προσφέρει πολλά στην εθνική Οικονομία, όμως μια σειρά πολιτικών έχουν κάνει τον αγρότη να ζει με την αγωνία της επιβίωσης. Οι παραγωγοί σήμερα είναι σε αδιέξοδο, καθώς έχουν να παλέψουν με τις συνεχώς μειούμενες τιμές, στις οποίες αναγκάζονται να πουλάνε τα προϊόντα τους, αλλά και με το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος».

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα σημείωσε, πως «Ειδικά στην Ερμιονίδα, μια περιοχή με πολλά προβλήματα λειψυδρίας και υφαλμύρωσης, οι αγρότες αισθάνονται εγκατάλειψη και αδιαφορία την ώρα που οι υποσχέσεις από τους ιθύνοντες έρχονται και φεύγουν και οι παραγωγοί ζητάνε λύσεις».

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική.