Το akromolio.gr και ο Δημήτρης Κωστούρος

834

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η ενημερωτική ιστοσελίδα akromolio.gr πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια της κοινωνίας να απομακρύνει τον Δημήτρη Κωστούρο, τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε και κάποιους από τους συνεργάτες του, από την διαχείριση των κοινών.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όλη η ομάδα του akromolio.gr στρατεύθηκε προς την κατεύθυνση αυτή με το ίδιο πάθος και την ίδια ανιδιοτέλεια που επέδειξε προβάλλοντάς τον, τα προηγούμενα χρόνια, όταν ακόμη ο Δημήτρης Κωστούρος δεν είχε καταληφθεί από το σύνδρομο της πολυθρόνας. Όταν σαν δήμαρχος προσπαθούσε για την πόλη και τους ανθρώπους υπηρετώντας το ευρύτερο συμφέρον και όχι τις επιθυμίες μια φούχτας δικών του ή άλλων ισχυρών παραγόντων του Ναυπλίου.

Η κοινωνία εξέφρασε την επιθυμία της  δημιουργώντας ή στηρίζοντας τέσσερις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις. Κοινός παρανομαστής των οποίων ήταν το σύνθημα «Να φύγει ο Κωστούρος».

Το akromolio.gr επέλεξε να υποστηρίξει εμφανώς την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ προσπαθώντας συγχρόνως να καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους άλλους, προκειμένου σε μία αναμέτρηση δεύτερης Κυριακής να υπάρχει υποδομή και κουλτούρα συνεργασίας.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ξεδίπλωσαν τον αγώνα τους έχοντας το βλέμμα στην δεύτερη Κυριακή. Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, πιο τολμηρά απ’ όλους, μετά την πρώτη Κυριακή, στήριξαν την επιλογή τους ψηφίζοντας φανερά τον Δημήτρη Ορφανό, γενόμενα ο μοχλός ανατροπής του συστήματος Κωστούρου.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε βρίσκει τον Δημήτρη Κωστούρο καθ’ οδόν προς τη έξοδο της Δημαρχίας και τον Δημήτρη Ορφανό με τους συμμάχους του, καθ’ οδόν προς την ανάληψη της δημοτικής αρχής.

Το  akromolio.gr δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει την πολεμική του κατά του Δημήτρη Κωστούρου. Ο ίδιος, οι συνεργάτες του και οι μέθοδοι διοίκησης που εφάρμοζε ως Δημοτική Αρχή κρίθηκαν από τους Δημότες και απορρίφθηκαν. Τώρα, ο Δημήτρης Κωστούρος και οι συνεργάτες του θα κρίνονται πλέον (από 1ης Ιανουαρίου) ως αντιπολίτευση. Δηλαδή ως θεματοφύλακες των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών. Το παρελθόν δεν πρέπει να αποτελεί βαρίδι και δέσμευση. Πρέπει μόνο να λειτουργεί ως εμπειρία και διδαχή.

Γι’ αυτό και το akromolio.gr και τα στελέχη του, δεν θα εφαρμόσουν την αρχή «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Θα δώσουν την ευκαιρία της αλλαγής στην αντιμετώπιση ανθρώπων και προβλημάτων. Άλλωστε η κριτική (επικοδομητική πάντα) πρέπει να επικεντρώνεται σε αυτούς που ασκούν και στον τρόπο που ασκούν τη εξουσία.

Νέα σελίδα λοιπόν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, λευκή σελίδα που δημιούργησε η ετυμηγορία των Δημοτών.