Ποιος από τους δύο μπορεί καλύτερα;

573
Μπερδεύτηκε λίγο, για κάποια στιγμή αλλά... ξαναβρήκε το δρόμο του!

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η εκλογική νομοθεσία είναι σαφής. Απαγορεύεται η εκλογική προπαγάνδα υπέρ κάποιου υποψηφίου για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, που διεξάγεται η ψηφοφορία. Κατά τη γνώμη μου σωστό, διότι δεν πρέπει να εξάπτονται τα πάθη τις τελευταίες ημέρες που η ένταση κορυφώνεται. Κατά την γνώμη πολλών ξεπερασμένο, γιατί το διαδίκτυο επιτρέπει την πρόσβαση σε πηγές ενημέρωσης άλλων χωρών και κατά συνέπεια, παρακάμπτουμε δια της πλαγίας.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Εγώ, όπως συνηθίζω, θα γράψω αυτά που θέλω, όπως τα θέλω και την ώρα που θέλω. Για όσους το αγνοούν, η πιο ενδιαφέρουσα θεώρηση της ζωής συμπυκνώνεται μέσα σε μια φράση τεσσάρων λέξεων. ΘΕΛΩ ΘΑ ΠΕΙ ΜΠΟΡΩ!

Αφού λοιπόν ασπάζομαι την αντίληψη «Θέλω θα πει Μπορώ», εγώ θα παρακάμψω το νόμο και θα κάνω εκλογικές υποδείξεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Κάθε Δικαίωμα συνοδεύεται υποχρεωτικά και από υποχρεώσεις.

Κάθε ΑΠΟΦΑΣΗ ακολουθείται υποχρεωτικά από κάποια αιτιολόγηση.

Κάθε πράξη επιφέρει υποχρεωτικά συνέπειες για αυτόν που την κάνει, αλλά και για τον περίγυρό του.

Ας δούμε λοιπόν, πως η εφαρμογή αυτών των αρχών θα επιδράσει στη ζωή των Αργείων.

Έχουμε Δικαίωμα να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε τους άρχοντες του τόπου. Αυτό το δικαίωμα συνοδεύεται από δύο υποχρεώσεις. Πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας και επί πλέον πρέπει να επιλέγουμε Δήμαρχο που θα ωφελήσει το Δήμο. Ο θυμός ή το προσωπικό συμφέρον υποχωρούν και υποτάσσονται στο όφελος του συνόλου. Άρα, την Κυριακή ψηφίζω κρίνοντας την αξία και τις δυνατότητες του ανθρώπου στον οποίο παραδίδω τις τύχες του Δήμου για μία 5ετία. Ψηφίζω αξιοκρατικά και όχι ωφελιμιστικά ή ιδεοληπτικά.

Αποφασίζω ποιον θα ψηφίσω. Πριν φτάσω στην κάλπη έχω ψάξει τα υπέρ κι τα κατά της απόφασής μου. Υπέρ και κατά που να αφορούν το σύνολο και όχι τον εαυτό μου. Αιτιολογώ και συγκρίνω. Θέλω προσωπικότητα ή θεληματάρη; Θέλω διεκδικητικό ή αδιάφορα; Θέλω άνθρωπο με όραμα και σχέδιο ή άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την καρέκλα και την παρουσία του στις τελετές. Θέλω άνθρωπο που να συγκρούεται για το συμφέρον της πόλης ή άνθρωπο που υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Θέλω Ηγέτη που να ξεχωρίζει έστω και αν κάποιες συμπεριφορές του με τσαντίζουν ή θέλω ένα αθόρυβο ανθρωπάκι να παριστάνει τον αρχηγό μου; Την Κυριακή ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ψηφίζω συγκρίνοντας την προσωπικότητα και τις δυνατότητες των ανθρώπων που διεκδικούν να τους παραδώσω τις τύχες του Δήμου για μία 5ετία. Ψηφίζω αξιοκρατικά και όχι ωφελιμιστικά ή ιδεοληπτικά.

Η πράξη Μου, στην προκειμένη περίπτωση η ψήφος Μου, θα επιφέρει συνέπειες στην ζωή Μου αλλά και στην ζωή των συμπολιτών μου. Σε μία κοινωνία παρακμής, το προσωπικό συμφέρον καθορίζει τις πράξεις μου. Σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και κοινού σκοπού, το συμφέρον του συνόλου καθοδηγεί τις πράξεις μου. Η ψήφος μου θα καθορίσει τη διάσωση και προβολή της Ιστορίας του Δήμου μου ή θα την ξαναρίξει στη λήθη και την αφάνεια. Η ψήφος μου θα καθορίσει το αναπτυξιακό και περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Αυτό πρέπει να με ενδιαφέρει αν δεν είμαι παρτάκιας. Ειδικότερα για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, θα επηρεάσει και την ιδεολογικοπολιτική ατμόσφαιρα λειτουργίας του Δήμου, καθώς όλοι οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων και των ιδεολογιών της παρακμής που ηττήθηκαν από την ιστορική εξέλιξη έχουν παραμερίσει τις δομικές τους διαφορές και ενωμένοι σε μια κοινή πλατφόρμα μίσους και γκρεμίσματος, στηρίζουν το Γιάννη Μαλτέζο εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και του δήμου. Την Κυριακή ψηφίζω έχοντας συνείδηση των συνεπειών που θα επιφέρει η ψήφος μου στις ζωές των άλλων συμπολιτών μου, της ιστορίας του Δήμου μου και του μέλλοντός του, για περισσότερο από μια 5ετία. Ψηφίζω αξιοκρατικά και όχι ωφελιμιστικά ή ιδεοληπτικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έγραψα το άρθρο αυτό απευθυνόμενος σε σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν αίσθηση των υποχρεώσεών τους προς την κοινωνία, την ιστορία και το μέλλον. Η ελπίδα μου είναι να βοηθήσω, έστω και έναν Αργείο, να σκεφτεί ελεύθερα και καθαρά για το συμφέρον του Δήμου (Χώρος και Λαός), παρακάμπτοντας προσωπικές πικρίες ή διαφορές και αναλογιζόμενος «Ποιος από τους δύο μπορεί καλύτερα»; Ποιός έχει την Προσωπικότητα, Ποιος έχει τις γνωριμίες; Ποιος έχει την γνώση; Ποιος έχει το πάθος της προσφοράς; Ποιος μπορεί να δακρύσει μπροστά σε ένα Ήρωα ή σε μία χτυπημένη από την μοίρα μάνα; Ποιος;

Φέρτε στο νου σας τον Μαλτέζο και τον Καμπόσο και αποφασίστε.