Ο Δημ. Πτωχός νίκησε ΚΑΙ το συνασπισμό των ηττημένων. Έδωσε προεκλογικά μαθήματα ήθους και ελπίδας

92
Δημήτρης Πτωχός

Από την αναγγελία της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού και μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, αναλυτές και ΜΜΕ τον χαρακτήριζαν ως αχυράνθρωπο του Σαμαρά και διαφόρων συμφερόντων.

Από την Κυριακή, ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ο νέος πολιτικός που νίκησε την γηραιά αλεπού τον Πέτρο Τατούλη και τις άλλες συνασπισμένες παρατάξεις.

Νίκησε (δεν κέρδισε) με το σθένος που επέδειξε, με την στρατηγική που ακολούθησε και με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε τις δυνατότητες που του πρόσφεραν η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι άνθρωποι του Αντώνη Σαμάρά και η καλή εικόνα από τη διοίκηση του Παναγιώτη Νίκα και οι αντιπεριφερειάρχες που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλία του ψηφοδελτίου του.

Τώρα, το  πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει είναι η ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιούργησε με την θετική του παρουσία, η ουσιαστική έλλειψη αντιπολίτευσης που θα οδηγήσει σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του και η αντανάκλαση, στο πρόσωπό του, των πιθανών κυβερνητικών αστοχιών.

Όλοι οι σκεπτόμενοι το συμφέρον της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων εύχονται να μην βρεθεί και αντιμέτωπος με τον υπόγειο πόλεμο κάποιων βουλευτών που ίσως δεν κατανοούν την διαφορετικότητα των ρόλων και των ευθυνών.

Π.Ι.Δ.