Ο Δημήτρης Πτωχός κέρδισε άνετα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τελικό αποτέλεσμα

130
Δημήτρης Πτωχός

Καθαρή Νίκη με διαφορά που υπερβαίνει τις 11.000 ψήφους πέτυχε ο Δημήτρης Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκλέχθηκε, μόνος αυτός από όσους υποστήριξε προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νίκη του Δημήτρη Πτωχού ήταν καθαρή και στις 4 από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πλην της Αρκαδίας που είναι η πατρίδα του έτερου διεκδικητή Πέτρου Τατούλη.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων σε 1770 εκλογικά τμήματα ο Δημήτρης Πτωχός λαμβάνει 52,77% και 109.401 ψήφους έναντι 47,23% του Πέτρου Τατούλη και 97.919 ψήφων. Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή των Πολιτών έφτασε μόλις το 32,96%

Η πρώτη πολιτική ερμηνεία της μεγάλη Νίκης του πρωτοεμφανιζόμενου Δημήτρη Πτωχού, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου πρόταση ήταν η υποψηφιότητα Πτωχού, έχει ισχυρή ανταπόκριση στην Πελοπόννησο. Ως επικουρική ερμηνεία θα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας (και αυτός είχε υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία) άσκησε χρηστή διοίκηση και αντιμετώπισε με επιτυχία σειρά προβλημάτων της Περιφέρειας, δημιουργώντας την υποδομή επί της οποίας “πάτησε” ο Δημήτρης Πτωχός, υποσχόμενος περεταίρω ανάπτυξη.

Ο σημαντικότερος όμως συντελεστής της νίκης του Δημήτρη Πτωχού ήταν ο ίδιος ο υποψήφιος ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων με το ειλικρινές χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει και τις χιλιάδες χειραψίες που έκανε στις δεκάδες περιοδείες που πραγματοποίησε στις πόλεις και τα χωριά της Περιφέρειας.