Καλημέρα κ. Δήμαρχε (3 Οκτωβρίου)

531

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Πες μου στ΄ αλήθεια ποιος ή ποια σε συμβουλεύει και σε οδηγεί σε τέτοια λάθη; Ποιος ή ποια σου φούσκωσε το κεφάλι πως μπορούμε να κάνουμε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο;

Θέλεις να επιβεβαιωθεί και με τη βούλα ότι ο κόσμος μας εγκατέλειψε και πήγε προς άλλες παραλίες;  Θέλεις να χάσουμε από την πρώτη Κυριακή όπως λέει η δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του ο Ορφανός και να αποφύγεις τα έξοδα της δεύτερης αναμέτρησης; Θέλεις να ρίξεις το φταίξιμο στους υποψήφιους που δεν τράβηξαν και να βρεις άλλοθι για να μην αντιπαρατεθείς με το Μάκαρη στο δεύτερο γύρο; Τι θέλεις πες μου και εγώ να σε υποστηρίξω όπως πάντα.

Βρε Δήμαρχε των ονείρων μου, που τα έχεις κάνει εφιάλτες, δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αν φέρουμε τους διπλάσιους απ’ ότι στα εγκαίνια, πάλι κάτω από τους 1.000 θα είμαστε;

Ξεχνάς δημαρχούκο μου ότι την ίδια μέρα στις 8.00μμ θα κάνει και ο Μάκαρης την ομιλία του στην 11η; Και αν φέρει και αυτός τους διπλάσιους από ότι στα εγκαίνια που θα κρυφτούμε με 3.000 ανθρώπους που θα πανηγυρίζουν; Από ποια στενά θα λακίσουν κάποιοι δικοί μας έτσι και όλοι αυτοί ξεκινήσουν προς το δημαρχείο; Και λέω κάποιοι γιατί οι μισοί είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από την παράταξη.

Δεν τους αδικώ δημαρχέ μου γιατί, όλος ο κόσμος το Νικητή χειροκροτά και όχι τον χαμένο. Και Εσύ είσαι χαμένος δήμαρχέ μου. Κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις και μας τραβάς όλους στο λιμάνι για πνίξιμο. Τουλάχιστον ας μας πήγαινες στο Χείμαρρο Σέκερη, μήπως και γλυτώναμε.

Δήμαρχε της καρδιάς μου υπάρχει ακόμα χρόνος να σώσουμε την παρτίδα. Βγάλε μια ανακοίνωση και πες ότι «Για να μη διχάζεται η κοινωνία, δε θα κάνω ομιλία και σας καλώ να κάνετε όλοι το ίδιο».

Βέβαια, δε θα σε ακολουθήσει κανένας αλλά θα έχεις μια δικαιολογία ματαίωσης. Αν πάλι δεν με ακούσεις τότε πες από το βήμα που θα μιλάς «Ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ όλους εσάς, τους 10.000 Ναυπλιώτες. Η Νίκη μας ανήκει».

Έτσι θα μπορούν οι δικοί μας να λένε ότι είχαμε 10.000 ανθρώπους, επικαλούμενοι σοβαρές πηγές και όταν χάσουμε να βγεις να πεις ότι «Μας έκλεψαν τη Νίκη που άνηκε σε μας. Έχουμε τίτλους χρησικτησίας».

Ότι και να αποφασίσεις κάντο. Και μην ξαναγυρίσεις βιντεάκι να βγαίνεις από την πόρτα του δημαρχείου γιατί έτσι ενσπείρεις ηττοπάθεια σε όσους μας έχουν απομείνει και κάνεις τους αντίπαλους να μας τρολλάρουν λυσσωδώς.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τελειωμένος, Δήμαρχος.