Καλημέρα κ. Δήμαρχε (16 Οκτωβρίου)

846

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Κριτική, δεν ήθελες να σου κάνω. Συμβουλές, δεν ήθελες να σου δίνω. Τα στραβά, δεν ήθελες να στα γράφω. Τώρα;

Εγώ θυμάμαι που σου είχα υποσχεθεί ότι θα σου λέω καλημέρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Και το είχα δικαιολογήσει δημαρχούκο Μου, λέγοντας πως δεν μπορώ να γράφω, μετά την 1η Ιανουαρίου «καλημέρα κύριε επικεφαλής της αντιπολίτευσης». Δε μου ερχόταν όμορφα. Εσύ το θυμάσαι;

Και αν το θυμάσαι τότε γιατί δε με παίρνεις ένα τηλέφωνο να μου πεις να λέω καλημέρες και στο νέο δήμαρχο που θα σε διαδεχτεί; Με την ευκαιρία, νομίζεις πως κινδυνεύω να μου στείλει κανένα εξώδικο αν γράψω και κανένα καλαμπούρι γι’ αυτόν; Το ρωτάω γιατί δικηγόρος είναι, κλητήρες θα έχει και στο γραφείο και στο δημαρχείο και άρα θα του είναι εύκολο.

Λοιπόν Δήμαρχε της πονεμένης καρδιάς μου, πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσεις τις αποφάσεις για το μέλλον Σου και να τις πεις και σε μας για να ξέρουμε με ποιον θα πάμε.

Μέχρι τότε, αν θες τη γνώμη μου (πρόσεξες, δεν είπα τη συμβουλή μου, τέρμα οι συμβουλές που έτσι και αλλιώς δεν τις άκουγες), αν λοιπόν θες τη γνώμη μου, βάλε το συνεργάτη Σου να βρει το πρόγραμμα που είχε το “Ανάπλι εμπρός” και ξεκίνα αντιπολίτευση ζητώντας:

* Να ανοίξει η Πύλη του Σαγρέδου

* Να γίνει ο ποδηλατόδρομος στην Πρόνοια

* Να διασωθεί η οικία Καρούζου

* Να φτιαχτεί η πισίνα στον Αμφιτρύωνα

* Να… * Να… * Να…

Είναι ένας πλούτος αιτημάτων που δεν κινδυνεύεις να σε πουν αντιγραφέα γιατί θα τους πεις «συμβάλω και εγώ στη διοίκηση του δήμου με ιδέες που πρέπει να εφαρμοσθούν».

Δήμαρχέ Μου, τώρα ο τσαμπουκάς τέλος. Τώρα ήρθε η ώρα των συνεργασιών και του διαλόγου. Άκουσέ με και δε θα χάσεις. Κάνε αυτό που πρέπει και τα 5 χρόνια περνάνε εύκολα. Και τότε θα πάρεις τη ρεβάνς από τον Ορφανό, τον Καράπαυλο, το Μάκαρη και το Γκόνη. (Τον Παπαδημόπυλο δεν τον ξέχασα αλλά οι πληροφορίες μου λένε πως «μέχρις εδώ ήταν»).

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, για 77 ημέρες ακόμα, Δήμαρχος.