Καλημέρα κ. Δήμαρχε (12 Οκτωβρίου)

666

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Το πήρα απόφαση πια και σε συμβουλεύω να το κάνεις και Εσύ. «Μητσάρα χάσαμε», που λέει και το ανέκδοτο.

Διάβασες τα 9 σημεία που συμφώνησαν αυτοί που στήνουν τις πολιορκητικές μηχανές για να ρίξουν τη ντάπια την Κυριακή και να μπουν μέσα στο κάστρο μας; Ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που παρέδωσε τρεις μέρες την Κωνσταντινούπολη στους στρατιώτες του, δεν ήταν τόσο σκληρός. Από αυτόν τουλάχιστον γλύτωσε το ιερατείο. Από αυτούς που ετοιμάζονται να μπουκάρουν, ποιος θα γλυτώσει;

Το ξέρεις Δήμαρχέ Μου ότι ήδη γίνονται συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη Σου; Θα Σου πω ονόματα από κοντά και θα φρίξεις. «Μα τόση αχαριστία» θα πεις. Τόση Δημαρχούκο Μου! Τόση και ακόμα περισσότερη. Ξεπέρασαν και εσένα που νόμιζα πως είσαι ο top (Σου άρεσε η αγγλικούρα μου;)

Μεταξύ μας Δήμαρχε της καρδιάς Μου, έχω πάντοτε την ελπίδα πως την τελευταία στιγμή θα βγάλεις το δυνατό χαρτί. Το υπερόπλο, που έλεγες σε όλους ότι έχεις και θα το γυρίσεις το παιχνίδι. Βέβαια, αυτοί που έλεγες πως θα έρθουν μαζί Σου την δεύτερη Κυριακή μας γύρισαν την πλάτη και κάνουν και δηλώσεις ότι δε μας ξέρουν. Αλλά και Συ, τι ήθελες και έλεγες ψέματα;  Δεν ξέρεις ότι δεν αγοράζονται όλα στη ριμάδα τη ζωή μας;

Αν και δεν ακούς τις ιδέες που σου δίνω, πάντοτε χωρίς χρέωση, άκου μια ακόμα. Πήγαινε στους ευπαθείς και πες τους πως θα τους δώσεις ρεύμα και νερό δωρεάν, για να σε ψηφίσουν. Όπως έκανες με το νερό στο Τολό, την Ασίνη και, αν θυμάμαι καλά, στο Δρέπανο. Είπε ένα «λόγω ταλαιπωρίας που υπέστησαν τα χωριά από τα έργα, το νερό θα είναι δωρεάν για τόσους μήνες» ο Γιώργος και έβρεξε ο ουρανός ψηφαλάκια. Να είσαι έτοιμος όμως να τους κάνεις μήνυση αν σου πούνε ότι «Μετρητά έχεις; Το ρεύμα και το νερό το παίρνουμε και μόνοι μας τζάμπα».

Αύριο δημαρχούκο Μου είναι Παρασκευή και μετά μένουν μονάχα λίγες ώρες για να αποφασίσει την τύχη μας ο υπέρτατος κριτής. Και τρέμω δημαρχούκο Μου μήπως ψηφίζοντας οι Δημότες Σου, από συμπόνια πουν ας βοηθήσω το Ορφανό και πετάξουν Εσένα στο καλάθι των αχάριστων.

Καταλαβαίνεις ότι αν αυτό συμβεί ούτε ο Κούγιας δε μας σώζει. Και μην προσεύχεσαι «Μακάρι να μη συμβεί». Είναι αργά πια. Όταν έπρεπε να πεις «Μάκαρη να μη συμβεί» το έπαιξες λάθος και… να η συμφωνία με τον Ορφανό.

Και, τα λάθη πληρώνονται δημαρχούκο Μου!

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, θέλω και άλλο γύρο, Δήμαρχος.