Ο Δημήτρης Κρίγγος, εξ αιτίας του νόμου χάνει την έδρα αν και τον ψήφισαν 1.150 Δημότες

435

Ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον οποίο καθιερώθηκε η νόμιμη αλλοίωση της βούλησης των ψηφοφόρων, στις δημοτικές εκλογές, είχε ένα ακόμη θύμα. Αυτή τη φορά τον πλέον έμπειρο αυτοδιοικητικό παράγοντα του Δήμου Άργους Μυκηνών ο οποίος απολαμβάνει, επί σειρά ετών, μιας συνεχούς και πολύ μεγάλης αποδοχής εκ μέρους των Δημοτών.

Ο Δημήτρης Κρίγγος, μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου αν και έλαβε από περισσότερες από 1.100 ψήφους, ενώ καταλαμβάνουν έδρα άλλοι με λιγότερες από 400.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει σαφώς ότι, ναι μεν μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του υφιστάμενου νόμου, αλλά παραμένει μάχιμος και επομένως παρών στις επόμενες εκλογές. Στην δήλωσή του δεν παραλείπει να καταγράψει ότι «Την δημοτική μας αρχή την έκριναν χθες οι πολίτες του δήμου μας, αλλά θα την κρίνει και η ιστορία».


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΙΓΓΟΥ

«Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που, για άλλη μια φορά, δείξατε στο πρόσωπό μου και σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη γιατί όποτε σας ζήτησα τη στήριξη σας μου τη παρείχατε απλόχερα, κατατάσσοντας με πάντα μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης, όπως και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με την οποία όμως κλείνει για μένα ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αν και περίπου 1200 φίλοι και φίλες με τίμησαν με την ψήφο τους ο εκλογικός νόμος , κάτι που γνώριζα εκ των προτέρων, δεν δίνει την έδρα στη δημοτική ενότητα Λέρνας, από όπου κατήλθα ως υποψήφιος, στον δεύτερο συνδυασμό.

Αν και είχα τη δυνατότητα επιλογής, επέλεξα να φανώ, για άλλη μια φορά, συνεπής στις αρχές μου και τις αξίες μου και να συνεχίσω από εκεί που ξεκίνησα, παραμένοντας ως υποψήφιος από τη δημοτική ενότητα Λέρνας αντί αυτής του Άργους, που και με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα μου εξασφάλιζε την εκλογή μου.

Πείτε με ρομαντικό αλλά δεν κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου… Θα συνεχίσω όμως να βρίσκομαι πάντα παρών ώστε να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την καλύτερη συνέχεια.
Με τον καθένα και τη καθεμία σας η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε συνάψει είναι πολύ ισχυρή και δεσμεύομαι να την υπηρετήσω, όπως και το τόπο μας, από οπουδήποτε μπορώ.

Ευχαριστώ και το Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο που μου εμπιστεύθηκε τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου και αντιδημάρχου. Με όποιες αρμοδιότητες είχα θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να κάνω πάντα καλύτερα τα πράγματα από ό,τι τα παρελάμβανα. Στη προσπάθεια μου αυτή υπήρξαν άγχος, πίεση , χαρές και επιτυχίες και σίγουρα και κάποια λάθη, πάντα όμως είχα ως γνώμονα το καλύτερο για το τόπο μας και τα παιδιά μας. Την δημοτική μας αρχή την έκριναν χθες οι πολίτες του δήμου μας, αλλά θα την κρίνει και η ιστορία.
Συγχαρητήρια στον Γιάννη Μαλτέζο και τους/τις συνεργάτες του για την επιτυχία τους και ελπίζω να συνεχίσει να πηγαίνει τον τόπο μας μπροστά. Γιατί όλοι αυτό θέλω να πιστεύω ότι επιζητούμε.
Με αισιοδοξία και χαμόγελο και το βλέμμα στο μέλλον νέα σχέδια και πορεία για μένα, με εσάς όμως όλες και όλους στη καρδιά μου».