Αυθαίρετη απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

35

Για μία ακόμη φορά, το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων με σκοπό την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα, εκτός έδρας, της αγαπημένης τους ομάδας.

Για άλλη μια φορά, η απόφαση είναι ανεπαρκώς αιτιολογημένη και καλύπτει την απαγόρευση πίσω από το γενικόλογο «για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Αυτή τη φορά, θύμα της απόφασης που έχει παρθεί στο πόδι είναι η ομάδα της ΑΕΚ η οποία θα υποχρεωθεί να δώσει ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, ανυπεράσπιστη και χωρίς τον δωδέκατο παίκτη (τους οπαδούς της).

Η απόφαση αναφέρεται στον αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακύ 22 Οκτωβρίου στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» στην Τρίπολη που είναι η έδρα του “Αστέρα Τρίπολης”.

Την απόφαση του Υπουργείου κλήθηκε να εφαρμόσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου η οποία ανακοίνωσε τα εξής:

“Σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 22/10/2023 και ώρα 16:00 στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» στην Τρίπολη, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας”.