Η αρνητική δημοσιότητα βγήκε σε καλό για Κωστούρο και Ορφανό. Ο Μάκαρης αν και εκτός, καθορίζει το μέλλον

1827
Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, όλων με όλους. Και ψηλά και χαμηλά. Με όλα τα όπλα στο τραπέζι

Τελικά, τον Δήμο Ναυπλιέων θα τον διεκδικήσουν οι δύο πρωταγωνιστές της γνωστής σκατοϋπόθεσης. Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις που ακολούθησαν τη γραμμή «δεν συμμετέχω στο ξεκατίνιασμα, δεν πληγώνω το Ναύπλιο», βρέθηκαν χαμένες για την επιλογή ευθύνης που έκαναν.

Οι Ναυπλιείς δεν αναγνώρισαν σε Μάκαρη, Παπαδημόπουλο και Γκόνη την υπευθυνότητα και το Ήθος που επέδειξαν, αρνούμενοι να αναπαράγουν την αρνητική εικόνα για την πόλη που έβγαζε η σ@ατοϋπόθεση με τις σ@ατοσακούλες και τον σ@ατοδήμαρχο. Έστειλαν και τους τρεις επικεφαλής εκτός δεύτερου γύρου, βάζοντας το δίλλημα στην πλειοψηφία των Ναυπλιέων «Κωστούρος ή Ορφανός».

Ο Κώστας Γκόνης και οι υποψήφιοι της παράταξής του πέτυχαν την εκπροσώπηση του ΚΚΕ, έστω και με ένα σύμβουλο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου για την επόμενη 5ετία.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος, με τους συμβούλους που θα τον πλαισιώσουν, αναμένεται να προσδώσει τη διαφορετικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια. Συγχρόνως ο ίδιος, ενέγραψε μια λαμπερή υποθήκη για μία πιθανή μελλοντική κοινοβουλευτική προσπάθεια.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι ο μεγάλος αδικημένος και συγχρόνως η μεγάλη Ελπίδα. Για λίγες εκατοντάδες ψήφων έμεινε έξω από την τελική αναμέτρηση αλλά, συγχρόνως, είναι αυτός που θα καθορίσει το ποιος θα είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων, για την επόμενη 5ετία. Ο άθλος που πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο 4.000 Δημοτών είναι χωρίς προηγούμενο. Και είναι βέβαιο πως, αν δυο τρεις από τους λεγόμενους επώνυμους, αντί να καθίσουν στο σπίτι τους είχαν ενταχθεί στην ομάδα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ τότε, τα πράγματα για το Ναύπλιον θα ήταν πιο ελπιδοφόρα.

Το Ναύπλιον και όχι μόνον, περιμένουν με αγωνία την απόφαση του ιδίου και των στελεχών του για να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, με ποιους ανθρώπους θα διοικηθεί ο Δήμος και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγηθούν τα πράγματα. Μια απόφαση που για τους γνωρίζοντες, δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Π.Ι.Δ.