Τουρισμός, Πρωτογενής Παραγωγή και Ανθρώπινο Δυναμικό θα είναι οι πυλώνες της αναπτυξιακής μας πολιτικής

197
Κωνσταντίνος Μάκαρης

άρθρο του Κων. Μάκαρη*

Ο περίπατος από τις Μπανιέρες προς την Αρβανιτιά, είναι απαγορευμένος στους Ναυπλιώτες και στους επισκέπτες της πόλης εδώ και 11 χρόνια. Όσα και τα χρόνια από τις τρείς θητείες του κ. Κωστούρου.

Στη βόλτα από την Αβανιτιά προς την Καραθώνα δεν υπάρχει λειτουργική υποδομή για ξεκούραση, για λίγο νερό καλής ποιότητας ή για πρόσβαση στους υπέροχους ορμίσκους που υπάρχουν κατά μήκος του μονοπατιού.

Οι επισκέπτες του Σαβατοκύριακου δεν πηγαίνουν στο Καστράκι, στην Ακρόπολη της Μιδέας ή στο Μυκηναϊκό Φράγμα της Τίρυνθας γιατί κανένας δεν τους είπε ότι «από το Καστράκι ξεκίνησε ο στόλος για την Τροία» ή ότι «στη Μιδέα και στα Δεντρά υπήρχαν βασίλεια που ήταν ανταγωνιστές του Άργους» και πως «στην Αρχαία Τίρυνθα υπάρχει το αρχαιότερο τεχνικό έργο, το αντιπλημμυρικό φράγμα προστασίας».

Τα χωριά μας έχουν χαμηλή επισκεψιμότητα γιατί αυτή η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να οδηγήσει τους τουρίστες ΚΑΙ προς την περιφέρεια του δήμου.

Η μοναδικότητα των προϊόντων του κάμπου των Ιρίων ή της Αγίας Τριάδας είναι άγνωστη, ακόμη και σε μας. Και όμως από αυτά τρέφονται οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Αυτά τα προϊόντα βράβευαν οι Ευρωπαίοι για την γεύση και τη θρεπτικότητά τους. Στην προσπάθεια αυτών των Αγροτών, ο Δήμος δεν είναι αρωγός, αντίθετα ανέχεται να τους παρέχουν υφάλμυρο νερό για πότισμα.

Δεν είναι τα χρήματα που εμποδίζουν να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Είναι οι γνώσεις και η θέληση, που δεν υπάρχουν. Είναι το ύδρωμα της φανέλας που αποφεύγουν. Είναι ο συμβιβασμός με το «και τι να κάνουμε».

Οι τρεις θητείες, που απλόχερα χάρισαν οι Δημότες του Ναυπλίου στον κ. Κωστούρο, ήταν θητείες χαμένων ευκαιριών. Το Ναύπλιο περίμενε να χρηματοδοτηθεί από τα ψίχουλα και τα αποφάγια των άλλων πόλεων που ευτύχισαν να έχουν Δημάρχους ή πολιτικό προσωπικό υψηλών προδιαγραφών.

Η στασιμότητα, το βόλεμα και οι αναθεσούλες δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Μπορούμε, πολύ καλύτερα. Γιατί, είμαστε καλύτεροι. Γιατί, ο Τόπος μας δείχνει το δρόμο.

Η έλλειψη χρημάτων δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την καθυστέρηση των έργων υποδομών. Κεφάλαια λιμνάζουν και αναζητούν ευκαιρίες για επενδύσεις. Αυτοί που είχαν την ευθύνη διοίκησης του δήμου δεν τα αναζήτησαν. Δεν ξέρουν, δεν έχουν τις άκρες ή δεν ενδιαφέρονται αρκετά για το μέλλον του Δήμου.

Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση για το Δήμο μας. Πρέπει να εμπιστευτούμε ανθρώπους με νέες αντιλήψεις. Πρέπει να εκλέξουμε δημοτική αρχή που να διαθέτει στελέχη έμπειρα και ικανά να εφαρμόσουν πολιτικές εξωστρέφειας…

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με τα στελέχη της και το πρόγραμμά της είναι παρούσα και μπορεί.

* Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης

είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

επί κεφαλής συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ