Τι διέκρινε ο Δημήτρης Πτωχός στο πρόσωπο του Δημ. Βερδελή και τον ενέταξε στο ψηφοδέλτιο της Αργολίδας

375
Δημήτρης Πτωχός με Δημήτρη Βερδελή

γράφει ο Πολύδωρος Δάκογλου

Μελέτησα με προσοχή το ψηφοδέλτιο με το οποίο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, «δείχνει το πρόσωπό του» στην Π. Ε. Αργολίδας και ζητά να του εμπιστευτούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επόμενη 5ετία.

Θα έλεγα πως είναι ισορροπημένο και ελπιδοφόρο. Ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό και όχι “βάναυσα” κομματικό.

Έμπειρα στελέχη, που άφησαν αποτύπωμα, από όπου και αν πέρασαν. Νέοι σε ηλικία που το βιογραφικό τους υπόσχεται πολλά. Άντρες και γυναίκες που μπορούν να γίνουν αποδέκτες της ψήφου μας με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κομματική συνδεσμολογία.

Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσω τον Δημήτρη Βερδελή.

Είναι άτομα με αναπηρία. ΑμεΑ όπως έχουμε μάθει να τους αποκαλούμε. Όμως, ο λόγος που τον πρόσεξα δεν είναι η αναπηρία  του. Τον πρόσεξα μετά από όσα μου είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Πτωχός το απόγευμα που συνάντησε τους δημοσιογράφους σε μια επαφή χωρίς επισημότητα.

Δεν τον γνώριζα τον Δημήτρη Πτωχό και ομολογώ πως πήγα στη συνάντηση για χατίρι του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη που είναι ένας ανιδιοτελής αγωνιστής του κόμματός του, του Ελληνισμού και της Αργολίδας.

«Καλά κάνατε και βάλατε στο ψηφοδέλτιο  ένα ΑμεΑ», είπα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη. Με κοίταξε και χαμογέλασε, με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, λέγοντας «Δεν έβαλα κανένα ΑμεΑ στο ψηφοδέλτιο. Αν εννοείτε τον Δημήτρη Βερδελή, θα σας πω ότι τον επέλεξα κατ’ αξίαν και όχι γιατί είναι ΑμεΑ. Έχει βαρύ βιογραφικό, πλήθος προσόντων και άριστες συστάσεις. Το γεγονός ότι είναι ΑμεΑ δεν είναι κριτήριο. Είναι πολλαπλασιαστής αξίας».

Και αυτή είναι η αλήθεια για τον Δημήτρη Βερδελή. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η Αριστεία και όχι η Αναπηρία! Είναι το Σθένος και όχι το Συμφέρον! Είναι το Μήνυμα που στέλνει στην Κοινωνία ότι «στη ζωή τα πάντα κατακτώνται, αν το θέλεις», και όχι το αίτημά του κάποιο ρουσφέτι.

Δεν θα σας παραθέσω το βιογραφικό του έχοντος ένα τοίχο πτυχία Δημήτρη, αυτό αν είσαστε σωστοί θα το αναζητήσετε μόνοι σας γκουγκλάροντας. Θα σας πω μόνον ότι είναι ο υποψήφιος που με τη στάση ζωής και τη Δύναμη της θέλησης που διαθέτει με έπεισε να ψηφίσω Πτωχό και να βάλω τον ένα σταυρό στον Δημήτρη Βερδελή.