Καλημέρα κ. Δήμαρχε (20 Σεπτεμβρίου)

527

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Πάμε καλά. Καλύτερα από όσο μπορούσαμε να ελπίζουμε. Δείχνουμε πλάτη στον Παπαδημόπουλο και, εκείνους τους ψηφοφόρους του Γκόνη ούτε που τους βλέπουμε.

Δημαρχούκο Μου να σου δώσω μια ταπεινή συμβουλή; Μωρέ εγώ θα στη δώσω και δε με νοιάζει και αν θυμώσεις. Στο τέλος τέλος από αγάπη το κάνω. Αφού ξέρεις ότι είμαι μαζόχα μαζί Σου. «Άκουσον μεν, πάταξον δε» που είχε πει και ο Αρχαίος ημών πρόγονος. Άκου λοιπόν: «Μη διανοηθείς να βγεις με διάψευση για τα επεισόδια χθες βράδυ στο Τολό. Ούτε να μαθευτεί ότι πλακώθηκε ο δικός σου Τοπάρχης με το γιό του δυνατού υποψήφιου του Ορφανού». Κουβέντα σου λέω.

Και αν κυκλοφορήσουν τίποτε φωτογραφίες ή βιντεάκια με θολά πρόσωπα, πρόσεξε τι θα πεις. Στη χειρότερη πες ότι δοκίμαζαν με την πλάτη και τη μούρη την ποιότητα της κοίτης του χειμάρρου Σέκερη. Όσο για τα κρεμασμένα προφυλακτικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να τα πρόσεξες. Κάνε την πάπια. Ξέρεις Εσύ.

Δήμαρχε των ονείρων Μου, ελπίζω στην ομιλία της Παρασκευής που θα κάνεις για τα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου, να δώσεις ένα αριστερό κροσσέ και ένα άπερκατ στον οχτρό που κάνει αύριο τα δικά του εγκαίνια. Πάψε να είσαι σιωπηλός και άναψε πράσινο. Να βάλουμε μπροστά να τους ισοπεδώσουμε όλους. Να τους σκεπάσουμε (με επιχειρήματα και όχι με σκουπίδια), να τους πνίξουμε (με εξαγγελίες έργων και όχι με χείμαρρους), να τους πούμε πως θα τους αφήσουμε κληρονομιά τη Δημαρχία και μετά να έρθει η Δικαστίνα να βγάλει τη διαθήκη πλαστή και να μείνουν με το πρόγραμμα στο χέρι.

Μη σε απασχολώ άλλο, έχεις και περιοδεία σήμερα. Όμως πρόσεξε όταν βγάλεις πάλι φωτογραφία με τους υποψήφιους, για να νομίζει ο κόσμος ότι είσαι με κατοίκους, μέτρησέ τους με προσοχή και αυτή τη φορά να μην είναι 40, όπως στο Τολό.

Πρόσεξέ το δημαρχούκο μου γιατί, ο κόσμος είναι κακός και μόλις τους μέτρησε στο κόλλησε το παρατσούκλι  «Ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 σύμβουλοι»

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Περιοδεύων, Δήμαρχος.