Καλημέρα κ. Δήμαρχε (11 Σεπτεμβρίου)

715

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Καλά τους τόγραψες: «Στις 9 Οκτωβρίου ο Δήμος μας θα έχει την διοίκηση που του αξίζει». Συμφωνώ και επαυξάνω. Και αυτό είναι το μόνο που με παρηγορεί λιγάκι. Σκέφτομαι δηλαδή «θα χάσουμε το δημαρχούκο Μας, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε κάποιον άλλο που κρίναμε πως μας αξίζει».

Να είσαι βέβαιος Δήμαρχε της καρδιάς Μου πως, την επομένη των εκλογών, θα τη θυμηθούν όλοι αυτή τη σπουδαία κουβέντα που είπες. Και τότε ίσως πούνε καμιά καλή κουβέντα για Σένα.

Και Δήμαρχέ Μου, μη στεναχωριέσαι που μας έφυγαν όλοι οι μεγάλοι όπως ο Σταύρος Αυγουστόπουλος, ο Γιάννης Μπούνος, ο Κώστας Χελιώτης, ο Σταύρος Γαβρήλος, ο Ραφαήλ Μπαρού, ο Βασίλης Βασιλόπουλος, ο Ντάνυ ο Δαμιανός. Ούτε γιατί δεν ήρθαν μαζί μας ο Παν. Θεοδωρακίδης, ο Γιώργος Περράκης, ο Νίκος Μπικάκης και κάποιοι ακόμα που τους γουστάριζες πολύ.

Παρηγορήσου με ότι μας έμεινε. Ο Γιώργος Καχριμάνης και η Μαρία Ράλλη παραμένουν “Ηρακλείς του στέμματος”. Τα απολωλότα πρόβατα, που τόσα χρόνια έκαναν εξάσκηση σε κατηγορίες εναντίον Σου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά Σου και επέστρεψαν. Ο Έντυ, ο Μπακέας, ο Χρόνης, ο Χαράλαμπος Κατερινάκος (αυτός που έγινε αιτία έρευνας για ζόρικα αδικήματα στο Μαρία Ράδου) και δυο τρεις άλλοι και άλλες που είχαν βγάλει μια γλώσσα από το Ναύπλιο μέχρι το Δρέπανο.

Δήμαρχε των ονείρων Μου, δεν φαντάζομαι να τους ξαναμάζεψες πίσω από ανάγκη όλους αυτούς. Ελπίζω να τους μάζεψες από μεγαλοκαρδία, όπως διδάσκει ο παπάς του Αγίου Κωνσταντίνου.

Έτσι πρέπει Δήμαρχε Μου. Να τους μαζεύεις και να τους προσφέρεις. Και όχι να τους διώχνεις κατηγορώντας τους, όπως έκανες όταν ήσουν νέος και άπειρος. Να λειτουργείς σαν τσοπάνος που φροντίζει για το φαγητό του κοπαδιού δίνοντας άφθονο σανό, που έχει τσοπανόσκυλα για να μην ξεστρατίζει κανένα ζωντανό και που τα ζευγαρώνει για να του αυγατίζουν.

Όσο για τον αχάριστο που σε σέρνει στα δικαστήρια, λέγοντας πως κάνεις δήθεν παρανομίες, εκμεταλλευόμενος κάποιες φεϊσμπουκικές εξομολογήσεις Σου, να δεις που θα τόβρει από το Θεό ή εφεδρικά από τον Κούγια.

Δήμαρχέ Μου σου λέω και πάλι. Σε παραδέχομαι γιατί έδειξες τσαμπουκά και κράτησες την ομάδα όρθια, συμπληρώνοντας τη σύνθεσή της με παίκτες από τα τσικό και τις ακαδημίες των έργων. Αυτό έχει σημασία. Ότι μείναμε στον αγώνα και όχι ότι διεκδικούμε την τρίτη θέση. Όσο για τους ψηφοφόρους, μη στεναχωριέσαι που μας φεύγουν, υπάρχει ελπίδα να ξανάρθουν μετά τις εκλογές αν τυχόν βρεθεί άλλος Δήμαρχος πιο ψευτρούκος από εσένα.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Τσοπάνης, Δήμαρχος.