Καλημέρα κ. Δήμαρχε (10 Σεπτεμβρίου)

702

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Έχω απόρρητες πληροφορίες για την ανακήρυξη των συνδυασμών. Πάρε με τηλέφωνο να σου τις πω για να προλάβουμε τα χειρότερα. Έχω και πληροφορίες από το στρατόπεδο του Ορφανού. Αυτές θα σου τις πω αμέσως για να ενεργήσεις τα πρέποντα.

Έμαθα και κάτι ακόμα. Ο αρνητής των δώρων της αγάπης Σου, που δεν αντέδρασε όταν ο μεγαλοδικηγόρος ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης, δικαιολογήθηκε σε υποψηφίους του ότι έδωσε την αναβολή στο συνάδελφο για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας. Τρίχες, δημαρχούκο Μου. Σε φοβάται και τον βολεύει να ξαναπάρει αναβολή για τις 27 που ορίσθηκε η νέα δικάσιμος. Ξέρει ότι εκεί ο Κούγιας θα βρει τον τρόπο να ξαναπάρουμε αναβολή. Σου λέει, άσε να γίνει η δίκη μετά τις εκλογές που δε θα είσαι δήμαρχος, για να κάνω όλα τα κόλπα που ξέρω και να στείλω αδιάβαστο το νομικό σου παραστάτη και διαφημιστή. Γι’ αυτό δε σπρώχνει και δεν προωθεί ούτε την μήνυση που Σου έκανε, ενώ θα έπρεπε να έχει λυσσάξει να Σε καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση.

Όμως Δήμαρχέ Μου πες μου, που θα πάει αυτή η κατάσταση; Έτσι θα περάσει αυτή η 5ετία με σας τους δύο να μαλιοτραβιέστε στα δικαστήρια και να περνάτε την ώρα σας στους διαδρόμους του δευτέρου ορόφου του κτηρίου Συγγρού; Θα μου πεις βέβαια, έχεις μάθει σε δεύτερο όροφο και ας είναι όπου νάναι! Δεν είναι έτσι όμως. Άλλο είναι να στέκεσαι και να σε κοιτάζει με μισό μάτι ο Αρχιφύλακας των δικαστηρίων και άλλο να έχεις τη γραφειάρα σου με το υπηρετικό προσωπικό Σου, στο Δημαρχείο.

Και πρόσεξε Δήμαρχε των ονείρων Μου, μην διανοηθείς να πας ο ίδιος στην αίθουσα του Δικαστηρίου γιατί ο αρχιφύλακας των δικαστηρίων είναι ζόρικος και είναι υποψήφιος με τον εχθρό μας.

Κλείνω Δήμαρχέ Μου δίνοντάς Σου συγχαρητήρια για την προνοητικότητά Σου να μαζέψεις εγκαίρως το κοπάδι και να τους εξηγήσεις τι θα πάθουν αν φύγουν από το μαντρί μόνα τους και απροστάτευτα, στον εκλογικό κυκλώνα με την πλημμύρα που έρχεται. Έτσι είχαμε λίγα θύματα, και μας έμειναν αρκετά για να τα πάμε στο σφαγείο, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου που μας έχουν κλείσει ραντεβού.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Τσοπάνης, Δήμαρχος.