«Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα» στο Περιφερειακό και σε Δημοτικά ψηφοδέλτια

758
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Λαμπρόπουλος (Νέα Δημοκρατία, Καράπαυλος (Δημοκρατική Αριστερά), Ορφανός (ΠΑΣΟΚ)

Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, πέφτουν οι μάσκες. Η σύμπλευση δυνάμεων της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ βγάζει μάτι μέσα από ανοιχτές συμπράξεις με φερετζέ τα δήθεν «αυτοδιοικητικά κριτήρια» τις «ακομμάτιστες» τάχα υποψηφιότητες και «το καλό των τοπικών κοινωνιών».

Οι συμπράξεις δεν αφορούν μόνο τις «κορυφές» τους επικεφαλής δηλαδή των συνδυασμών αλλά και την κινητικότητα υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, όπου πραγματικά «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι συγκολλητική τους ουσία, είναι η υπεράσπιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής τους, που κάνει… αόρατα τα «σύνορα» ανάμεσα στα αστικά κόμματα, με αποτέλεσμα ακόμα και υποψήφιοι του ενός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές να εμφανίζονται τώρα στα ψηφοδέλτια του άλλου ή να στηρίζουν από κοινού τους ίδιους επικεφαλής σε Δήμο ή Περιφέρεια. Τόσο… χαοτικές είναι οι μεταξύ τους διαφορές.

Στη Περιφέρεια Πελοποννήσου το «πάρε-δώσε» βγάζει μάτι.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές Γιαννακούρας και Γιαννόπουλος και στις προηγούμενες Πραχαλιάς, είναι υποψήφιοι με την παράταξη Τατούλη μαζί με τον μέχρι πρότινος υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ Γιαννακόπουλο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα μέχρι χθες μέλη της Κ.Ε, του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρακοπούλου και του ΠΑΣΟΚ Γιαννακούρας, ενώ είναι μέλη αυτών των κομμάτων είναι υποψήφιοι με την παράταξη Τατούλη.

Τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ Νικολάκου -Αργυράκης και Μπακούρος στη Μεσσηνία, Στρατηγάκος και Σκούρος στη Λακωνία, Αλεξόπουλος και Παπαγγελόπουλος στην Κορινθία και Ρουμελιώτης και Μπακούρης στην Αρκαδία επίσης είναι υποψήφιοι με την παράταξη Τατούλη.

Επίσης υποψήφιος με τον Τατούλη είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος Μπεχράκης που εκλέχτηκε με τους οικολόγους.

Όλοι αυτοί οι αριστεροί, οι προοδευτικοί οι δημοκράτες δεν έχουν κανένα λόγο να μην είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με στελέχη της Ν.Δ και όλοι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον ακροδεξιό Καπονικολό από την Λακωνία.

Κοινά ψηφοδέλτια στο Δήμο Τρίπολης.

Στο Δήμο Τρίπολης η Ν.Δ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συγκρότησαν κοινά ψηφοδέλτια αφού μέλη και στελέχη αυτών των κομμάτων συμμετέχουν και στους δυο συνδυασμούς.

Στο ψηφοδέλτιο Σμυρνιώτη (προέρχεται από τη Ν.Δ) φιγουράρουν οι γνωστοί Πασόκοι Κακλαμάνος – Παπαδημητρίου – Μπρακουμάτσου – Κοκοφίτης – Βόσνος – Αλεξάκης και στο ψηφοδέλτιο Τζιούμη (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) φιγουράρουν οι γνωστοί Νεοδημοκράτες Μπούρας – Αναστόπουλος – Καραλής – Καρούντζου – Μακαρούνης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν στασίδι και στα δυο ψηφοδέλτια, στου Τζιούμη οι Πλέσσιας, Πάπαλου και Μαρκόπουλος και στου Σμυρνιώτη Καμπυλαυκάς, Παπαδόπουλος, Δελή-Γρηγοριάδου και Μήλης.

Όλοι αυτοί οι αριστεροί και δημοκράτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να είναι συνυποψήφιοι με τους ακροδεξιούς Χαρμπή στο ψηφοδέλτιο Σμυρνιώτη και Κάμαρη στο ψηφοδέλτιο Τζιούμη.

Αυτές οι συμπλεύσεις και τα κομπρεμί ας γίνουν κριτήριο ψήφου για πλατιά λαϊκά στρώματα, να γυρίσουν τη πλάτη σε Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να υπερψηφίσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση για την εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων συμπαραστάτες στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του.

(Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης)