Ορφανός: «Συμμετέχω σε προεκλογικό Debate αλλά χωρίς τον Δημήτρη  Κωστούρο»

154

Η πολιτική πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Μάκαρη που εκδηλώθηκε με την πρόταση διεξαγωγής Debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων και θεματικό πεδίο τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους έναντι των Δημοτών του Ναυπλίου, συναντά πρόβλημα αποδοχής από την πλευρά του Δημήτρη Ορφανού.

Ο Δημήτρης Ορφανός, με δήλωσή του αποδέχεται μεν την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο Debate, αλλά μόνον με τους επικεφαλής των  4 παρατάξεων, αρνούμενος να γίνει ομοτράπεζος με τον Δημήτρη Κωστούρο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Μόνο ως φάρσα μπορεί να εκλάβει κάθε Δημότης ένα Debate, στο οποίο θα συμμετέχει ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος.

Να μας πει τι ακριβώς, όταν δεν έχει απαντήσει ούτε σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις-ερωτήσεις μας που αφορούν κυρίως την Οικονομική διαχείριση του χρεωμένου Δήμου μας και της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΝ.

Μήπως για να προβάλει την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την ηθική, τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια; Ή μήπως για να εξισωθούμε με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην άσκηση της εξουσίας;

Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, εκτός αν υποχρεωθούμε θεσμικά, με αυτούς που μας προσέβαλαν τόσο βάναυσα.

Συμφωνώ για ένα Debate μεταξύ των τεσσάρων άλλων υποψηφίων, χρήσιμο για να μας γνωρίσει ο ψηφοφόρος καλύτερα και να μπορέσει να αποφασίσει, ανεπηρέαστος από την τοξικότητα ενός σαθρού παρελθόντος»

Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Η πρόταση Μάκαρη για διεξαγωγή Debate σχολιάσθηκε θετικά από το σύνολο της κοινωνίας. Έγινε γενικά αποδεκτό ότι θα συμβάλλει στην ενημέρωση των Δημοτών και στην δυνατότητα αξιολόγησης της προσωπικότητας των Υποψηφίων. Φαίνεται όμως ότι σκοντάφτει στο πρόβλημα αβυσσαλέων προσωπικών αντιθέσεων μεταξύ των κ.κ. Ορφανού και Κωστούρου.