Οι Γονείς καταγγέλλουν: «Η Μαρία Ράλλη τους έγραψε (τα αιτήματα), τους έταξε (την υλοποίηση) αλλά….»

386
Μαρία Ράλλη: "Ορκίζομαι....

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε Σχολικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας, με την παρουσία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Μ. Ράλλη, της Διευθύντριας του Σχολείου μας κας Κωστοπούλου Μ., εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας και γονέων-μελών του Συλλόγου.

Στο Σχολικό Συμβούλιο εμείς σαν Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Αγίας Τριάδας θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και λάβαμε την ΥΠΟΣΧΕΣΗ της κ. Ράλλη, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, ότι πριν ανοίξουν τα σχολεία θα έχουν όλα τακτοποιηθεί.

Τα ζητήματα αυτά ήταν τα παρακάτω:

 1. Να ανοίξει ο προαύλιος χώρος και να αλλαχτεί το συρματόπλεγμα.
  2. Αθλητικό υλικό για το μάθημα της γυμναστικής.
  3. Αντικατάσταση των κλιματιστικών.
  4. Σχολικός τροχονόμος και να τοποθετηθούν κολωνάκια στο πεζοδρόμιο.
  5. Μεταφορά λυόμενων.
  6. Αξιοποίηση χώρου πίσω από το σχολείο (παλιό γήπεδο).

-Από τα έξι (6) αυτά αιτήματα μας, σήμερα 18/9/20323 έχει ικανοποιηθεί μόνο το πρώτο κι αυτό εν μέρει. Αυξήθηκε ο προαύλιος χώρο αλλά η ασφάλεια των μαθητών παραμένει ελλιπής αφού το συρματόπλεγμα δεν άλλαξε και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

– Ουδεμία ενίσχυση δεν υπήρξε κατά τα δύο τελευταία τουλάχιστον έτη, για το μάθημα της γυμναστικής. Ζητάμε υλικά μεταφερόμενα, ώστε να χρησιμοποιούνται ανάλογα με το εκάστοτε μάθημα. (Μπασκέτες, φιλέ, τέρματα).
*Κατά πληροφορίες υπάρχουν δύο μπασκέτες των οποίων αγνοείται η τύχη τους. Μάλιστα σε αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος ο δήμαρχος, λίγες μέρες μετά, υποσχέθηκε πως θα αξιοποιηθεί ο αρκετά μεγάλος χώρος της νεόκτιστης αποθήκης και θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης.

-Το προπερασμένο φθινόπωρο του 2021, εκλάπησαν δύο κλιματιστικές μονάδες από το Σχολείο. Παρά τις αιτήσεις για αντικατάσταση και τις συνεχείς προσπάθειες της Διεύθυνσης, δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα ανταπόκριση.

-Το θέμα της παρουσίας του Σχολικού τροχονόμου παραμένει εδώ και χρόνια ΑΛΥΤΟ. Ακόμη, η τοποθέτηση κολωνακίων πάνω στο πεζοδρόμιο του Σχολείου, επειδή αρκετοί οδηγοί, δυστυχώς και γονείς, παρκάρουν εκεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα παιδιά κατά την αποχώρησή τους, είναι σε εκκρεμότητα.

-Το λυόμενο ζητήθηκε ξανά να μεταφερθεί σε νέο χώρο, ώστε να ανοίξει ο αύλιος χώρος υπέρ των μαθητών. Το αίτημα υπήρξε και κατά το παρελθόν, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί.

-Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο πολύ μεγάλος χώρος πίσω από το Σχολείο, ο οποίος ήταν κατά το παρελθόν γήπεδο ποδοσφαίρου και μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και καμία αναφορά για την αξιοποίησή του. Από τη στιγμή που το Σχολείο διαθέτει ένα ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρούμε αδιανόητο να μην χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου για αθλητικούς σκοπούς.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνο για το Σχολείο αλλά και για μια συνεχιζόμενη κοροϊδία. Τα θέματα αυτά, τα έχουμε θέσει εξ αρχής, από την αρχή της κατασκευής του Σχολείου.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ λάβαμε έγγραφη απάντηση, όπως είχαμε ζητήσει. Μόνο προφορικές υποσχέσεις και λόγια του αέρα για επικοινωνιακούς λόγους. Όμως μέχρι εδώ. Δεν μπορεί άλλα Σχολεία να είναι «αγαπημένα παιδιά» και το δικό μας να είναι παραπεταμένο. 

Η δικαιολογία ότι φτιάχνεται καινούργιο Σχολείο, δεν είναι αρκετή. Κάποια παιδιά στερήθηκαν το μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας στο βωμό ενός έργου, το οποίο σύμφωνα με πολλούς ήταν και εντελώς αχρείαστο και κατά πολύ περισσότερους κατασκευαστικά λάθος.

Όλα αυτά η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ράλλη τα «σημείωσε» στο καρνέ της για μία ακόμη φορά χωρίς να πραγματοποιηθούν. Αρκετά με αυτό το θέατρο…

Μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες που μορφώνονται και ζουν τα παιδιά μας και ζητάμε τον σεβασμό από τους υπεύθυνους σε παρόμοιες θέσεις
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ