Από το Ναύπλιο θα περάσει το «Tour du Péloponnèse» ο μεγαλύτερος αγώνας κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

300

Από το Ναύπλιο θα περάσει το «Tour du Péloponnèse» ο μεγαλύτερος αγώνας κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Το «Tour du Péloponnèse» αποτελεί τον μεγαλύτερο Ελληνικό αγώνα κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου και περνάει από το Ναύπλιο στις 6 Οκτωβρίου.

Μια μυθική πορεία 10 ετών. Ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου που συγκεντρώνει σταθερά πάνω από 70 πληρώματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το εξωτερικό.

Συμμετέχουν 140 συμμετέχοντες από 18 χώρες! Μαζί με μηχανικούς συνεργεία και μέλη οργάνωσης, 200 συνολικά άτομα σε ένα μαγικό ταξίδι 8 ημερών και 1000 χιλιομέτρων με 21 Ειδικές δοκιμασίες ακρίβειας και 60 χρονομετρήσεις. Το Tour du Péloponnèse αποτελεί τον μεγαλύτερο Ελληνικό αγώνα κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα

Η αφετηρία:

1η Οκτωβρίου, όπου και ο Τεχνικός-Διοικητικός Έλεγχος στην Κυλλήνη.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στις 2 Οκτωβρίου Αρχαία Ολυμπία (όπου και η πανηγυρική αφετηρία) και Καλαμάτα,

στις 3 Οκτωβρίου Καρδαμύλη, Λιμένι, Αρεόπολη,

στις 4 Οκτωβρίου Γύθειο, Σκάλα, Μονεμβάσια,

στις 5 Οκτωβρίου Κυπαρίσσι, Σπάρτη, Μυστρά και Ναύπλιο,

και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου με τελικό προορισμό τις Σπέτσες.

Εκεί και η καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία που παραδοσιακά ολοκληρώνει κάθε TdP όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το Tour du Péloponnèse οι «μυημένοι».

Το «Tour du Peloponnese» αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Σπετσών. Χορηγοί και υποστηρικτές είναι ο όμιλος Συγγελίδη, η champagne Philipponnat, η ΑΝΕΚ και Superfast Ferries, η ΝP ασφαλιστική και η LOG•INS καθώς και το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Χορηγός επικοινωνίας οι 4TPOXOI.

Σας περιμένουν όλους, όσους η τύχη τους έχει γεωγραφικά τοποθετήσει κοντά στις φετινές διαδρομές ή που απλά επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά για να απολαύσουν το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, το 10ο  «Tour du Péloponnèse» 2023!

Γιατί 70 με 80 πληρώματα, 200 σχεδόν συμμετέχοντες στην συντριπτική πλειοψηφία τους από το εξωτερικό επιλέγουν το Tour du Péloponnèse; “Συνέπεια, ταχύτητα, σαφήνεια, πληρότητα. Αυτή είναι η απάντηση. Συνεπείς σε ότι υποσχόμαστε. Σαφείς σε όλα και πάντα με χαμόγελο. Ταχύτητα στην απάντηση σε κάθε ερώτημα που μας θέτουν ακόμη και αν χρειάζεται να είμαστε 24/7. Πλήρεις στις υπηρεσίες που παρέχουμε ώστε κανείς να μην νιώσει παραμελημένος”, τονίζει η διοργάνωση.