Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Κτηνιατρική

100

Το θέμα των ζώων είναι από τα πιο σημαντικά και αφορά όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τα ζώα και ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς και τους κτηνιάτρους.

Οι ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι κτηνιατρικά φάρμακα που παρασκευάζονται όπως ακριβώς και τα ανθρώπινα με την ίδια πιστοποίηση GMP και με τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας που διέπουν τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση.

Τα κτηνιατρικά φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής αφορούν όλα τα ζώα μικρά ή μεγάλα και ειδικότερα:

  1. Τα ζώα συντροφιάς που τα έχουμε στο σπίτι και συμβιώνουμε μαζί τους όπως σκυλάκια, γατάκια και άλλα μικρά ζώα και πτηνά.
  2. Τα ζώα εκτροφής και παραγωγής που εκτρέφονται μαζικά για τα προϊόντα τους όπως αιγοπρόβατα, αγελάδες, χοίρους, κοτόπουλα και κάθε είδους ζώα που χρησιμεύουν στη ζωική παραγωγή.
  3. Τα άλογα και τις καμήλες που είναι μεγάλα ζώα συντροφιάς και συμβίωσης και παίρνουν μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες παρέα με τον άνθρωπο.
  4. Τις μέλισσες, ένα ιδιαίτερο είδος εντόμου που αποτελεί βασικό παράγοντα της επιβίωσης του οικοσυστήματος και αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία μόνες τους.
  5. Τα ψάρια εκτροφής στο ιχθυοτροφείο.

Τα κτηνιατρικά φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής μπορούν να χορηγηθούν σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζώο που έχει ανάγκη φαρμακευτικής υποστήριξης είτε για πρόληψη είτε για θεραπεία.

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ως θεραπεία προτεραιότητας σε βιολογική κτηνοτροφία, βιολογική μελισσοκομία και βιολογικές ιχθυοκαλλιέργειες (Κανονισμοί ΕΟΚ 2029/1991, ΕΚ 1804/1999, ΕΚ 889/2008, ΕΚ 710/2009).

Ακόμη στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι παρακάτω κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κανονισμός 834/2007 του Συμβουλiου, 889/2008 της Επιτροπής, 37/2010 της Επιτροπής,  2018/848 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα ομοιοπαθητικά κτηνιατρικά φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής έρχονται να δράσουν συμπληρωματικά στην υποστήριξη των ζώων και συγκεκριμένα των ζώων παραγωγής, διότι τα προϊόντα τους εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα του ανθρώπου.

Στον ιστότοπο http://www.ego.gr/ θα βρείτε τα φαρμακεία στην Ελλάδα που διαθέτουν τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.

Περισσότερες πληροφορίες  στο τηλ. 6998909315