Ο Δημ. Πτωχός στην ΕΡΤ: Κέρδισε τις εντυπώσεις προβάλλοντας θέσεις ουσίας με ψυχραιμία και γνώση

49
Δημήτρης Πτωχός

«Η Πελοπόννησος πρέπει να κάνει ένα άλμα μπροστά και είμαι απολύτως βέβαιος ότι προς αυτή την κατεύθυνση μπορώ να συμβάλω σημαντικά και πολύ ουσιαστικά. Αποκόμισα παρά πολύ μεγάλη εμπειρία και παρά πολλές γνώσεις από τη συμμετοχή μου σε προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και προτίθεμαι να τις χρησιμοποιήσω προς όφελος της Πελοποννήσου». απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίτζου που τον φιλοξένησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ.

Σχετικά με την εύρεση πόρων για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου ανέφερε: «Όλες οι περιφέρειες και πολύ περισσότερο η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία τα όποια μπορούν να αξιοποιηθούν με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο… Το ζητούμενο είναι να φέρεις προστιθέμενη αξία με συνέργειες, με αναμόχλευση και πολλά άλλα πράγματα και νομίζω ότι αυτή είναι μια γνώση η όποια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν θα μπει σε σύγκρουση με φορείς που αντιδρούν για τα μεγάλα έργα πνοής ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε:

«Τα προβλήματα αυτά πράγματι υπάρχουν, τα έχουμε δει και στο παρελθόν όμως είμαστε διατεθειμένοι να σπάσουμε αυγά. Σε όλα τα θέματα, όπως ανακύκλωση σκουπιδιών, ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, ανακύκλωση και αξιοποίηση και άλλων φυσικών πόρων, όπως το νερό, το όποιο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα τουλάχιστον στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Όποτε πρέπει να βρεθούν καινοτόμες λύσεις, αρκετή φαντασία και σίγουρα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας με όλους τοπικούς φορείς».

Όσον αφορά το νερό καθώς και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε:

«Νομίζω ότι το νερό και γενικότερα η διαχείριση φυσικών πόρων είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στα επόμενα χρόνια. Αυτό που μπορούμε να πούμε για την περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ότι στο πρόγραμμα μας θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μια σταγόνα από το βρόχινο νερό στα επόμενα 5  χρόνια. Ο φυσικός αυτός πόρος είναι πολύ σημαντικός τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τον τουρισμό. Υπάρχουν αρκετά έργα τα όποια έχουν ξεκινήσει. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται για να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση τους. Αξιοποιώντας τεχνολογία η οποία πλέον υπάρχει θα μπορούσαν οι βιολογικοί καθαρισμοί και μάλιστα οι τριτοβάθμιοι να αποτελέσουν μέρος της λύσης για το νερό κάνοντας ανακύκλωση αυτού του φυσικού πόρου».

Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε την σημασία του πολιτισμού για την περιοχή «Θα έχουμε μία πάρα πολύ παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να δημιουργήσουμε αυτό το ταξίδι αυτή την πορεία στην ιστορία συνδέοντας όλους αυτούς τους προορισμούς και παράλληλα συνδέοντας τον με τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και αναδεικνύοντας όλα αυτά τα στοιχεία».

Αποτίμησε θετικά τη θητεία του Παναγιώτη Νίκα αναφέροντας όμως ότι «…θα μπορούσαν να υπάρχουν και καλύτερα αποτελέσματα»

Η συνέντευξη είχε διάρκεια 10 λεπτά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/o-dim-ptochos-stin-ert-kerdise-tis-entyposeis-provallontas-theseis-ousias-me-psychraimia-kai-gnosi/