Νέα δημοσκόπηση της ALCO. Ο Δημ. Κωστούρος σε ελεύθερη πτώση χάνει τη δημαρχεία.

1100

Η κοινή παραδοχή ότι οι δημοτικές εκλογές για τον δήμο Ναυπλιέων θα κριθούν τη δεύτερη Κυριακή, κάτι που αποτυπώνεται και σε όλες τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, έρχεται να συμπληρωθεί με ένα ακόμα σοβαρό στοιχείο.

Η πιστοποίηση της «ελεύθερης πτώσης» την οποία έχει υποστεί η δημοφιλία και η αξιοπιστία του απερχόμενου δημάρχου καταγράφεται επίσης στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στην πιο πρόσφατη όμως, αυτή της έγκριτης εταιρείας ALCO εμφανίζεται ένα ακόμα σημαντικά αποκαλυπτικό στοιχείο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, με όποιον αντίπαλο και αν σταθμιστεί, στις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής χάνει τις εκλογές ερχόμενος δεύτερος και με μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η δημοσιοποίηση στοιχείων της πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που είχε ως αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, συνοδεύτηκε από ένα Δελτίο Τύπου της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ το οποίο και παραθέτουμε.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Δήμο Ναυπλιέων (17-24 Ιουλίου) με θέμα τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, από την έγκριτη εταιρεία ALCO, είναι ενδεικτική των τάσεων που επικρατούν σήμερα στους ψηφοφόρους του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι στις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος πρέπει να επανεκλεγεί ή πρέπει να εκλεγεί άλλος Δήμαρχος»; το 65% απαντά πως ο Δημήτρης Κωστούρος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκλεγεί και πρέπει να εκλεγεί κάποιος άλλος. (Μόνο το 28% επιθυμεί την επανεκλογή του).

Στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε για να εκλεγεί Δήμαρχος» οι απαντήσεις είναι καταλυτικές:

Την πρώτη Κυριακή, το 28% θα ψήφιζαν Κωστούρο, με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση  το Δημ. Ορφανό να βρίσκεται πίσω μας με 6% διαφορά και τον Δη. Παπαδημόπουλο στην τέταρτη θέση με 1% διαφορά από τον τρίτο.

Στο κορυφαίο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο μεταξύ Μάκαρη και Κωστούρου, την δεύτερη Κυριακή» ο Κώστας Μάκαρης έρχεται πρώτος με 44%, με τον Δημήτρη Κωστούρο να περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 38%.

Αντίστοιχες απαντήσεις, με τον Κωστούρο πάντοτε να χάνει τη δεύτερη Κυριακή, έχουν δοθεί και στα υπόλοιπα δίδυμα των υποψηφίων.

Τέλος, στο ερώτημα «Ποιος υποψήφιος πιστεύετε ότι είναι πιο κοντά στους απλούς πολίτες» η κοινωνία βάζει Χ στον επί 12 χρόνια δήμαρχο Ναυπλίου με μόνον 29%, ενώ ο Κώστα Μάκαρης περνά δεύτερος, ο Δημ. Παπαδημόπουλος τρίτος, ο Δημήτρης Ορφανός τέταρτος και ο Κώστας Γκόνης πέμπτος.

Η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ανεξάρτητη από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των Δημοτών και θα αγωνιστεί ΜΟΝΟΝ για τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων, χωρίς να δέχεται “συμβουλές” ή “υποδείξεις” παραγόντων που διακηρύσσουν πως «έχουν επιρροή στην Αθήνα».

Αγωνιζόμαστε να πείσουμε την πλειοψηφία των συνδημοτών μας για την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στην εντολή που θα μας δώσουν και πιστεύουμε ότι, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας, οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα μας βρουν ΠΡΩΤΟΥΣ σε όλους τους δείκτες προτίμησης των Δημοτών.

Ευχαριστούμε για την διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και επαναλαμβάνουμε ότι Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα διοικήσει χωρίς καμία δέσμευση προς κανένα πλην αυτής των ψηφοφόρων του Ναυπλιακού Λαού.

Ναύπλιον 3 Αυγούστου 2023