Καμπόσος, Σχοινοχωρίτη και Δήμα. Το παρόν και το μέλλον στο στίβο της Αργολίδας και όχι μόνον

87

Συναντήσαμε τον προπονητή του αθλητικού συλλόγου «Αργολίδα 2000» Κώστα Καμπόσο, αλλά και τις δυο αθλήτριες Ελένη  Δήμα και Κατερίνα Σχοινοχωρίτη που διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους τον προηγούμενο μήνα  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο.

Η αθλήτρια του ακοντισμού Ελένη Δήμα κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία  Κ23 και την 7η θέση στις γυναίκες με επίδοση 42 μέτρα, αν και μόλις 20 χρονών.

Η Ελένη έχει ακόμα συμμετάσχει σε Βαλκανικό πρωτάθλημα και επόμενος στόχος της είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου.

Μας μίλησε για της δυσκολίες του αθλήματος, την έλλειψη αναγνωρισιμότητας  αλλά φυσικά την δύναμη της θέλησης. Την αγάπη της για τον αθλητισμό αλλά και την σκληρή προπόνηση που έχουν φέρει όλες αυτές τις διακρίσεις και επιδόσεις, πάντα με βοήθεια του προπονητή της Κώστα Καμπόσου.

Μιλήσαμε ακόμα με την αθλήτρια των 100 και 200 μέτρων Κατερίνα Σχοινοχωρίτη  που συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, μόνο στα 100 μέτρα, κάνοντας 12,10 κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία Κ23 και 13η στις γυναίκες. Με την επίδοση αυτή στην κατηγορία Κ20 είναι πρώτη στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Μας είπε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος με τις προπονήσεις , την έλλειψη χρόνου λόγω διαβάσματος και προετοιμασίας  για τις εξετάσεις των πανελληνίων.

Στόχος της είναι το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Τέλος μιλήσαμε με τον προπονητή του συλλόγου, πρώην αθλητή και έμπειρο Προπονητή των κοριτσιών  Κώστα Καμπόσο.

Μας μίλησε για την καλή και επιτυχημένη  χρονιά φέτος, παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλήτριες.

Αναφέρθηκε στον ιστορικό σύλλογο του «Αριστέα Άργους» ο οποίος είχε ‘’βγάλει’’  19 Πανελληνιονίκες. (Ο Αριστέας Άργους  σταμάτησε τη λειτουργία  του και στην θέση του φτιάχτηκε ο «Αριστείων»).

«Προτρέπω όλους τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον  αθλητισμό. Ο αθλητισμός προσφέρει μόνο οφέλη για τη σωστή φυσική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και μόνο να κερδίσουν μπορούν  μέσα από αυτό» κατέληξε τις δηλώσεις του ο Κώστας Καμπόσος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που μας παραχώρησαν αποκλειστικά (διάρκεια 5 λεπτά), στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/oi-athlitries-stivou-tis-argolidas-einai-to-mellon/