Καλημέρα κ. Δήμαρχε (8 Αυγούστου)

298

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Θυμάσαι που έλεγαν οι παλιοί «Στις γυναίκες η σιωπή είναι κατάφαση»; Το πήρα και εγώ σαν βάση και σκέφτηκα «Και στους Δημάρχους η σιωπή είναι σύμφωνη γνώμη». Γι’ αυτό Δήμαρχέ Μου, θεώρησα πως συμφωνείς με αυτό που σου είχα γράψει την Παρασκευή: «Έχω να σου πω πολλές ιδέες για να χάσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με κατάρρευση, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO που έβγαλαν στο φως οι οχτροί»;

Όμως, Δήμαρχέ μου, μαθαίνω από κάποιους που λένε πως είναι κολλητοί σου αλλά σου την χώνουν από πίσω και σε συκοφαντούν με αριστοκρατική ευγένεια, πως έχεις γίνει έξω φρενών με την χθεσινή μου συμβουλή. Γι’ αυτό Δήμαρχέ της καρδιάς μου θα σου γράψω μια συμβουλή ακόμα και θα σταματήσω μέχρι να με πάρεις τηλέφωνο και να μου πεις «θέλω τις συμβουλές σου».

Δημαρχάρα Μου, μαθαίνω πως από αύριο ο Μάκαρης θα πλημυρίσει το Ναύπλιο με την εφημερίδα του, τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ότι έχει πρωτοσέλιδη μια δημοσκόπηση που λέει ότι σου ρίχνει 6% τη δεύτερη Κυριακή.

Δε ντρέπεται ο αχάριστος. Τόσες φορές δέχτηκες να κάνει ένα σωρό δωρεές στα σχολεία Σου, στα γήπεδά Σου, στην Αστυνομία Σου και αυτός έχει βαλθεί να σε φάει. Τέλος πάντων, άκου το σχέδιο τώρα και μην το πεις πουθενά. Αν διαρρεύσει τον έχω ικανό αντί για 12.000 εφημερίδες να βγάλει 20.000.

Να βάλεις το Σταύρο, τη Μαρία το Γιώργο και κάποιους από τους αναθεσίες να γυρνάνε το Ναύπλιο και όπου βλέπουν την εφημερίδα να τη βουτάνε και να την εξαφανίζουν.

Θα μου πεις βέβαια δημαρχούκο Μου «έτσι θα πάρουμε τη δημαρχία»; Όχι βέβαια. Τη δημαρχία, έτσι και αλλιώς την έχουμε χάσει. Αλλά θα κρύψουμε την αλήθεια όσο μπορούμε. Άλλωστε αυτό δεν κάνεις και στα άλλα θέματα;

Τώρα πια, Δήμαρχε των ονείρων μου, αγωνιζόμαστε να μη συντριβούμε και γελάσει μαζί μας ο κάθε πικραμένος. Και πρέπει να σου το αναγνωρίσω στον τομέα των πικραμένων είσαι πολύ επιτυχημένος. Κατάφερες και έφτιαξες ένα στρατό ολόκληρο από φανατικούς εχθρούς.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τελειωμένος, Δήμαρχος.