Καλημέρα κ. Δήμαρχε (23 Αυγούστου)

587

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Δεν ξέρω αν είναι οι εκλογές που έκαναν πιο ταπεινή τη συμπεριφορά Σου ή αν το πήρες απόφαση πως θα είμαστε εκτός 2ου ορόφου και άρα «ας πιάσουμε πόρτα για το Χειμώνα».

Σου λέω όμως, «Μπράβο για τα καινούργια που κάνεις», έστω και αν άργησες πολύ να το καταλάβεις. Συνέχισε έτσι και  σε λίγο, δε θα τολμάνε να λένε ότι είσαι Αλαζόνας. Θα λένε μόνο ότι «όταν ήταν δήμαρχος ήταν αλαζόνας. Τώρα δεν είναι τίποτα».

Και δεν τα λέω αυτά γιατί πήγες μόνος σου -με ταπεινότητα- και πέταξες τα υπο λύματα του φαγητού Σου (σε λάθος μέρος βέβαια), αντί να βάλεις να τα πετάξει ο αλλοδαπός μπροστινός, αλλά γιατί αντέγραψες την ανακοίνωση του Καμπόσου χωρίς να το διατυμπανίζεις.

Έκανες καλά Δήμαρχέ Μου που έβγαλες, με μια μέρα διαφορά από τον Καμπόσο, ανακοίνωση που λέει «τέρμα τα γλέντια των υποψηφίων μέχρι νεωτέρας λόγω του πένθους από τις φωτιές και το θάνατο των παράνομων μεταναστών». Βέβαια, δεν είχες κάνει το ίδιο με τις φωτιές και το θάνατο των δύο αεροπόρων (ενώ ο Καμπόσος και ο Μάκαρης το είχαν κάνει) και το εκμεταλλεύτηκε η Μαρία με τους άλλους που το διασκέδαζαν δεόντως.

Πρόσεξε μόνο δημαρχούκο Μου μη σου γίνει συνήθεια η σωστή συμπεριφορά. Κινδυνεύεις να σταματήσουν να σε λένε Αλαζόνα και να σε λένε “καλόπαιδο”. (Καλόπαιδο, όχι κωλόπαιδο.  Αυτό δεν αλλάζει, έχει εμπεδωθεί).

Δήμαρχέ Μου, σε αφήνω στα βάσανά Σου με τους υποψήφιους που μας φεύγουν, (έφτασες να ανταγωνίζεσαι τον Ορφανό) και σου κάνω μια πρόταση.

Πάρε το Μπούνο και το Θεοδωρακίδη και πήγαινε στον Πτωχό. Πες του πως του δίνεις τους καλύτερους που έχεις και ζήτα του να μεσολαβήσει στο Σαμαρά που τον βλέπω ψυχρό μαζί Σου τώρα τελευταία.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα θα είναι» αφού, έτσι και αλλιώς δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιό Σου.

Αμετανόητα δικός Σου…

 Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, «Σας έχω γραμμένους», Δήμαρχος.