ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: «Τα ανθρωποκτόνα οπαδικά ραντεβού δεν δίνονται στις θύρες των γηπέδων»

106

«Μη μας μετατρέπετε σε ταξιθέτες των ΠΑΕ. Τα ανθρωποκτόνα οπαδικά ραντεβού δεν δίνονται στις θύρες των γηπέδων. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλεία μας. Είμαστε στην υπηρεσία του Πολίτη. Το μέτρο αυτό γυρίζει την Ελληνική Αστυνομία πολλά χρόνια πίσω”.

Με πέντε απλές φράσεις οι Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αποδόμησε την πολιτική της κυβέρνησης για καταπολέμηση της οπαδικής βίας, αναδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς και την χωρίς ουσία άκριτη υποταγή κάποιων χρυσάστερων στα υπουργικά καπρίτσια.

Διαβάστε την μεστή σε περιεχόμενο ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα :

« Ένα από τα μέτρα είναι να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων, από Αστυνομικούς και όχι από τους security των Π.Α.Ε. όπως είθισται τα τελευταία χρόνια.

 Το μέτρο αυτό όχι μόνο γυρίζει την Ελληνική Αστυνομία πολλά χρόνια πίσω αλλά υπερπολλαπλασιάζοντας την αριθμητική παρουσία των στελεχών της στα γήπεδα, αφήνει τις γειτονιές στο έλεος των κακοποιών.

 Κύριε Υπουργέ σας υπενθυμίζουμε ότι τα ανθρωποκτόνα οπαδικά ραντεβού δεν δίνονται στις θύρες αλλά στις γειτονιές. Εκεί έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε και να προστατεύουμε τον Πολίτη και σε καμία περίπτωση τις ιδιωτικές ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες, εκτελώντας χρέη ταξιθέτη.

 Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του μέτρου και οι Π.Α.Ε. που έχουν διαχρονικές ευθύνες, επιτέλους να τις αναλάβουν όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

 Η Ένωση μας δηλώνει κάθετα την εναντίωση της στα μέτρα της Κυβέρνησης και απαιτεί την πλήρη αποδέσμευση της Αστυνομίας από τα γήπεδα.

Σας τονίζουμε πως Είμαστε στην υπηρεσία του Πολίτη και θα παραμείνουμε.

Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλεία μας».