Δεν θα απολογηθώ σε αυτόν που έκανε την πολιτική επάγγελμα

401

Επιβεβλημένη απάντηση

Του Βασίλη Παναγόπουλου

Πολιτικού μηχανικού

Δημοτικού συμβούλου

Αποτελεί αμετακίνητη απόφασή μου σχετικά με δικαστικές υποθέσεις, είτε αφορούν εμένα τον ίδιο είτε αφορούν τρίτους, να αποβλέπω μόνο στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι, και να μην τοποθετούμαι δημόσια. Ο βίος άλλωστε και η πολιτεία καθενός που ασχολείται με τα κοινά είναι γνωστά.

Στην παρούσα όμως χρονική στιγμή, πέραν της ανάγκης να υπερασπισθώ την αξιοπρέπεια μου, αισθάνομαι την υποχρέωση να διασώσω ότι έχει απομείνει από την εντιμότητα του διαλόγου για τα ζητήματα της πόλης και να αντιδράσω στην προσπάθεια φίμωσης όποιου κρίνει την δημοτική αρχή, για να βρεθεί αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες.

Ο εμετικός αντίλογος του κ. Αντωνακόπουλου σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συναλλαγές της δημοτικής επιχείρησης Ελαιώνα με έθεσε για πολλοστή φορά στο στόχαστρο του ανενδοίαστου συκοφάντη που αποκαλείται Δήμαρχος.

Η <<αποστομωτική >> απάντηση του κ. Αντωνακόπουλου που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας, εμένα δεν με αποστόμωσε. Ούτε φοβάμαι τις συκοφαντίες και τις ύβρεις του ώστε να σιωπήσω.

Ας ακούσει λοιπόν ο κ. Αντωνακόπουλος…

Η δικαστική υπόθεση που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων επί δημαρχίας του Μ.Παρασκευόπουλου, στην οποία αυτός αρέσκεται να αναφέρεται όταν χάνει έδαφος στην πολιτική αντιπαράθεση, είτε ευθέως είτε με την αναπαραγωγή του γνωστού δημοσιεύματος, το οποίο αυτός τροφοδότησε με την χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας, πράξη που αποτελεί κακούργημα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην πανηγυρική αθώωση των εμπλεκομένων.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.

Κανέναν δισταγμό εξάλλου δεν έχω στο να υπερασπισθώ το έργο που κατά την περίοδο της δημαρχίας του Μ. Παρασκευόπουλου επιτελέστηκε.

Θα υπενθυμίσω βεβαίως ότι κορυφαίοι συνεργάτες της τότε δημοτικής αρχής, με αυξημένες αρμοδιότητες και αποφασιστικό ρόλο στην λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων, υπήρξαν και οι τωρινοί έμπιστοι και συνεργάτες του κ. Αντωνακόπουλου, κ.κ Ιωάννης Αργυρόπουλος του Παναγ., Ιωάννης Βαρελάς, Παναγιώτης Φραγκαντώνης και Ιωάννης Αργυρόπουλος του Γεωργ.

Τα έργα, οι αποφάσεις, οι πράξεις και τα ενδεχόμενα λάθη και οι παραλείψεις εκείνης της περιόδου πιστώνονται και χρεώνονται σε όλους.

Αυτό αφορά και στις αποφάσεις για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, στο οποίο ο κ. Αντωνακόπουλος συχνά αναφέρεται, οι οποίες προφανώς απηχούσαν τις απόψεις όλων των συμβούλων της τότε πλειοψηφίας άρα και των προαναφερόμενων συνεργατών του.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τύγχανε άλλωστε ο κ. Παναγιώτης Φραγκαντώνης, ο ίδιος δηλαδή ο οποίος είναι γνωστό ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Αντωνακόπουλου και κατέχει και υπό την παρούσα δημοτική αρχή την ίδια θέση.

Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η επιλογή αυτή αν όχι ως επιδοκιμασία εκ μέρους του κ. Αντωνακόπουλου του έργου του κ. Φραγκαντώνη στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων;

Εγώ, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, είμαι προφανώς υπόλογος για αυτά που έπραξα και αυτά που παρέλειψα να πράξω. Για αυτονόητους λόγους δεν είμαι υπόλογος για αυτά που δεν ανήκαν στην σφαίρα ευθύνης μου και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς που τα χειρίστηκαν. Όσο κι αν αυτό θα ήταν βολικό για τον κ. Αντωνακόπουλο, δεν ήμουν εγώ Δήμαρχος, ούτε μοναδικός Αντιδήμαρχος για «όλες τις δουλειές».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Στην αγαπημένη δικαστική υπόθεση του κ. Αντωνακόπουλου, για την οποία αναφέρθηκε πρόσφατα για να με συκοφαντήσει και να επιτύχει, όπως νόμιζε, να πάψω εγώ και να φοβηθούν οι υπόλοιποι που του ασκούμε κριτική, είμαι πράγματι κατηγορούμενος και αυτό αποτελεί την μόνη αλήθεια των πρόσφατων δηλώσεων του.

Η πραγματικότητα όμως σχετικά με τις κατηγορίες που με βαραίνουν  πόρρω απέχει από όσα εν γνώσει της αναλήθειάς τους ανέφερε.

Μου αποδίδεται από το παραπεμπτικό βούλευμα ότι ως Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών έδωσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, εντολή στην υπηρεσία για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την ανάγκη ή όχι μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτών προκειμένου να εργασθούν στον χώρο όπου γινόταν η διαχείριση των απορριμμάτων και με βάση τις μελέτες αυτές εισηγήθηκα, όπως προβλέπεται στον νόμο, σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παραπέμπομαι να δικασθώ γιατί θεωρήθηκε ότι με την πράξη μου διευκόλυνα την κακουργηματική πράξη για την οποία κατηγορείται ο στενός συνεργάτης του κ. Αντωνακόπουλου, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής δήμαρχος, ο οποίος συνήψε για λογαριασμό του Δήμου και υπέγραψε συμβάσεις με ιδιώτες με απευθείας ανάθεση προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες στον χώρο δεματοποίησης, φερόμενος κατά το παραπεμπτικό βούλευμα να έχει προκαλέσει κακουργηματική ζημία στον Δήμο ύψους 868.551,31 ευρώ.

Εγώ πιστεύω ακράδαντα στην αθωότητά του σημερινού Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μάλλον δεν ισχύει το ίδιο με τον κ. Αντωνακόπουλο. Γιατί αν είχε την ίδια βεβαιότητα, αν σεβόταν την δύσκολη θέση στην οποία αναγκαστικά θέτει τον συνεργάτη του, δεν θα αναφερόταν συνεχώς και αδιαλείπτως στην κατηγορία που βαρύνει εμένα και αναγκαίως συνάπτεται με τις αποδιδόμενες στον συνεργάτη του πράξεις. Κι αυτό γιατί είναι αυτονόητο και για τους αδαείς ότι δεν νοείται ενοχή και καταδίκη αυτού που, δήθεν, διευκολύνει τον φερόμενο ως δράστη στην παράνομη πράξη του χωρίς αντίστοιχα την κατάφαση της ενοχής αυτού του ίδιου του δράστη της βασικής πράξης. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να είμαι ένοχος εγώ χωρίς αν είναι ένοχος ο συνεργάτης του κ.Αντωνακόπουλου. Και το αντίστροφο….Δεν μπορεί να είναι άμεμπτη η δράση του συνεργάτη του και εγώ ο οποίος κατηγορούμαι απλώς ότι τον συνέδραμα να έχω τελέσει κακούργημα.

Ούτε η εισαγγελική πρόταση ούτε το βούλευμα, τα οποία διαθέτει και παρανόμως διακινεί ο κ. Αντωνακόπουλος, μου αποδίδουν άλλη κατηγορία.

Δεν κατηγορούμαι εγώ για την αγορά του δεματοποιητή, δεν κατηγορούμαι εγώ για την επιλογή της δεματοποίησης ως μεθόδου διαχείρισης των απορριμμάτων και την τοποθέτηση των δεμάτων στην θέση που παραμένουν μέχρι σήμερα, δεν κατηγορούμαι εγώ για το δαιμονοποιημένο ΠΟΤΟΚΙ, δεν κατηγορούμαι εγώ για την μεταφορά των απορριμμάτων, δεν κατηγορούμαι εγώ ότι εξέδωσα εικονικά τιμολόγια ούτε ότι αποκόμισα το όποιο οικονομικό όφελος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος γνωρίζει ανάγνωση. Η εισαγγελική πρόταση που επικαλείται βρίσκεται στα χέρια του.

Η διαστρέβλωση του περιεχομένου της αποτελεί πολιτική αλητεία.

Η χρήση του περιεχομένου της και αυτή καθεαυτή η δημοσιοποίηση του συνιστά βαρύ ποινικό αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Για αυτό όπως και για την κατασυκοφάντηση μου τον λόγο έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο κ. Αντωνακόπουλος θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Δεν θα απολογηθώ τέλος σε αυτόν που έκανε την πολιτική επάγγελμα για την επαγγελματική μου επιτυχημένη πορεία. Ούτε για την επαγγελματική μου δράση για την οποία τιμώμαι από συνάδερφους και συμπολίτες. Μακάρι να είχε κάτι αντίστοιχο να επιδείξει. Ίσως τότε να μην αγωνιούσε όσο προδίδει ο πανικός του για την διατήρηση της καρέκλας του .