Γιατί σιωπά ο Δικηγορικός Σύλλογος στην προσβολή του Πρόεδρου του από τον Δημ. Κωστούρο;

2086
Υπερασπιστής της νομιμότητας διαπράττων προκλητική παρανομία στην προσπάθειά του να συνεργασθεί με τον παρανομήσαντα δήμαρχο

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Η ντροπιαστική για τον θεσμό και τον Δήμο, συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου είχε ως θύμα τον Δημήτρη Ορφανό.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ΟΛΟΙ αποδοκίμασαν την πράξη αλλά επικεντρώθηκαν στην ιδιότητά του θύματος, ως πολιτικού αντιπάλου στην μάχη των δημοτικών εκλογών.

Η ιδιότητά του θύματος ως οικογενειάρχη που εύλογα ανησυχεί για τα μέλη της οικογένειά του, όταν του πετάνε υβρίδια εκρηκτικών μηχανισμών και τον προειδοποιούν με απειλητικά σημειώματα, παραβλέφθηκε.

Το ίδιο και η ιδιότητά του θύματος ως Προέδρου του σημαντικότερου Δημόσιου Φορέα της περιοχής, αυτή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Για την προσβολή που επήλθε προς τον Δικηγορικό Σύλλογο, στο πρόσωπο του Προέδρου του, δεν θα έπρεπε να έχει γίνει σεισμός;

Ο ίδιος ο Δημήτρης Ορφανός οριοθέτησε τη δημοσιοποίηση των απειλών μέχρι του σημείου (άθελά του υποθέτω) να γίνουμε «η ξεφτίλα της Ελλάδος». Αναφέρθηκε πολύ χαλαρά στην ατμόσφαιρα φόβου για την ασφάλεια των μελών της οικογενείας του αλλά, δεν προστάτευσε καθόλου το κύρος του Επιστημονικού φορέως του οποίου ηγείται.

Είναι εντυπωσιακό, να σου πετάνε σ@ατά και γκαζάκια και να μην ζητάς ως Πρόεδρος την έκδοση –έστω- ενός ψηφίσματος αποδοκιμασίας της πράξης ή ακόμα πιο σωστά καταδίκης του προσώπου το οποίο την αποτόλμησε και την έκπτωσή του από το δημόσιο αξίωμα το οποίο κατέχει.

Τι είδους μάχες προστασίας των συμφερόντων του δήμου θα πρέπει να περιμένουν οι δημότες, από τους οποίους ζητά να τον εμπιστευτούν στις εκλογές; Προσφυγές ασφαλιστικών μέτρων, μετά την 22η καταγεγραμμένη επίθεση κατά των συμφερόντων του Δήμου;

Και καλά, ο Δημήτρης Ορφανός, ως Πρόεδρος ή ως χαρακτήρας δεν το σκέφτηκε ή δεν το έπραξε, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. Τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου γιατί δεν το έθεσαν ως θέμα σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο; Αξιολογούν τη σημαντικότητα του Συλλόγου των Λειτουργών της Θέμιδος τόσο υποβαθμισμένη που να μην αξίζει τον κόπο να τον υπερασπιστούν;

Και ακόμα, οι Δικηγόροι, υποψήφιοι του Δημήτρη Κωστούρου, γιατί δεν προέβησαν σε αποδοκιμασία (λεκτική ή έμπρακτη) των πράξεων και των μεθοδεύσεων που ο ίδιος ομολόγησε; Και επί πλέον οι Δικηγόροι, υποψήφιοι του ιδίου του Ορφανού, γιατί δεν προχώρησαν σε δηλώσεις αποδοκιμασίας της πράξης και της ανοχής που επιδεικνύουν δικηγόροι που ήδη μετέχουν στην παράταξη Κωστούρου;

Είτε πρόκειται για προσωπικές διαφορές (καλό είναι να μάθουμε ποιες είναι αυτές) είτε πρόκειται για “απαράδεκτες καινοτόμες δράσεις προεκλογικού αγώνα»”, οι πράξεις του Δημ. Κωστούρου είναι απολύτως καταδικαστέες και μάλιστα με καταδίκες δημόσιου χαρακτήρα. Αυτό άλλωστε κάνουν δημοσιογράφοι έγκριτων εφημερίδων και Ηλεκτρονικών Μέσων, δέκα ημέρες τώρα χωρίς να εξασθενούν την κριτική τους (π.χ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΣΤΙΑ κλπ))

Ο αρμόδιος υπουργός έκανε το χρέος του ζητώντας την άμεση παραπομπή Κωστούρου, με το ερώτημα που προβλέπει την ποινή της αργίας. Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε δύο φορές, με δημόσιο λόγο, την παραίτηση Κωστούρου. Το ίδιο έκανε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Δικηγόρος στο επάγγελμα) Γιώργος Γαβρήλος.

Ο Δημήτρης Ορφανός γιατί δείχνει τόση χαλαρότητα και άρνηση κινητοποίησης Ηθικών Συμμαχιών; Γιατί δεν ζήτησε τη συμπαράσταση άλλων Δικηγορικών Συλλόγων; Βλάπτεται το κύρος του Οργάνου που είναι εκλεγμένος Πρόεδρος και αυτός σιωπά.

Γιατί αφήνει να αιωρείται το πανελλαδικό γκριζάρισμα του Ναυπλίου και προτιμά τις δημόσιες αψιμαχίες που το διατηρούν, αντί να ζητήσει τη συστράτευση δυνάμεων που θα συμβάλλουν στον εξοστρακισμό ενός  δημάρχου που προτιμά να βλάπτεται η πόλη του παρά να αναλάβει τις ευθύνες του παραιτούμενος και επιφέροντας έτσι το καταλάγιασμα των δυσμενών αναφορών στο Ναύπλιον;

Τι πρέπει να υποθέσει κανείς;