Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: «Να διαλευκανθεί το φώλιασμα των 12 αδέσποτων στο Ανυφι». Παρέμβαση της Ζ.Ε.Ν.

81

«Πριν από περίπου δέκα μέρες, είχαμε ένα μεγάλο φονικό μακελειό από φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στο Ανυφί Ναυπλίου, με τον τραγικό του απολογισμό σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ήδη έως τώρα είναι 12 σκυλιά νεκρά και δύο που αγνοούνταν χωρίς όμως να μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτά τα σκυλιά που αγνοούνται έχουν ήδη βρεθεί.
Πραγματικά δεν ξέρουμε τι πρέπει πια να πει κανείς για ένα τέτοιο μακελειό για αυτό και αργήσαμε τόσο πολύ να εκδώσουμε την παρούσα ανακοίνωση, καθώς δεν ξέραμε τι να πρωτογράψουμε!
Πραγματικά πιστεύουμε ότι η φόλα είναι έγκλημα και μάλιστα καταδικαστέο και δημόσια κατακριτέο καθώς και βάσει ερευνών έχει αποδειχτεί αυτό ότι όποιος κακοποιεί τόσο εύκολα τα ζώα δεν θα διστάσει στο μέλλον να κακοποιήσει μετά και ανθρώπους.
Το θέμα είναι ότι τα αδέσποτα όπως επανειλημμένα ποια αρκετές φορές το έχουμε πει είναι ευθύνη των Δήμων βάσει της νομοθεσίας που υπάρχει στην χώρα μας και όχι των οποιονδήποτε άλλων ιδιωτών.
Στις υποχρεώσεις λοιπόν των Δήμων είναι και η δημιουργία ενός δημοτικού η διαδημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Εδώ στην περιοχή μας, εδώ και κοντά τρία περίπου χρόνια ακούμε για διαδημοτικό καταφύγιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, το οποίο όμως μέχρι τώρα είναι φάντασμα καθώς δεν το έχουμε δει ούτε καν να θεμελιώνεται.
Το βασικό ζήτημα που προκύπτει από όλο αυτό είναι ότι αν υπήρχε αυτό το καταφύγιο δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά αδεσποτάκια να τριγυρνάνε σαν τις άδικες κατάρες σε όποιον δρόμο βρουν, γίνοντας έτσι υποψήφια θύματα του οποιουδήποτε επικίνδυνου γεμάτου φόλες εγκληματία.
Επιπλέον γεμίζουμε συνέχεια αδέσποτα επειδή από την μία πλευρά, κάποιοι πραγματικά ανεύθυνοι συμπολίτες μας δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους ποτέ με αποτέλεσμα αυτά να γεννούν ανεξέλεγκτα και να πετούν αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα τα κουτάβια ακόμα και στα σκουπίδια προκειμένου να τα ξεφορτωθούν.
Από την άλλη πλευρά δεν τα σημαίνουν ηλεκτρονικά, γιατί το κόστος μίας ηλεκτρονικής σήμανσης στις μέρες μας είναι μεγάλο, αφού αγγίζει ακόμα και τα 60€ όπως έχουμε πληροφορηθεί ανά microchip σε κάθε σκυλί που θέλουμε να το ταυτοποιήσουμε με την απαραίτητη ηλεκτρονική ταυτότητα.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος εγκαταλείπει το σκυλί του αφού δεν το έχει τσιπάρει όπως προβλέπεται από τον νόμο, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό του ασυνείδητου πλέον ιδιοκτήτη που έχει εγκαταλείψει το σκυλί του ακόμα και στις κορυφές των βουνών.
Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως το φριχτό φονικό μακελειό στο Ανυφί.
Όποιος το έκανε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει ότι η θανάτωση ζώου από άνθρωπο καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποτελεί κακούργημα.
Απαιτούμε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμο Επιδαύρου.
Όχι άλλα αδέσποτα στους δρόμους!»

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ζ.Ε.Ν.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου απάντησε με μία μακροσκελή ανακοίνωση το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν αναίτιες κατηγορίες για ιδιωτικά καταφύγια και άλλους δήμους, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στην θανάτωσης των αδεσπότων στον Άγιο Ανδριανό.

Παραθέτουμε το ουσιαστικό κομμάτι της απάντησης που η ΖΕΝ κοινοποίησε σε ιστοσελίδα η οποία φιλοξένησε και την αρχική καταγγελία και παραβλέπουμε το επουσιώδες όπου αναπαράγει διχαστικές, για τους ζωόφιλους, κατηγορίες, χωρίς –το τονίζουμε- να αναφέρει ούτε λέξει για το φόνο των 12 αδέσποτων.

«O Δήμος Ναυπλιέων και η Πενταμελής Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενεργούν άμεσα και πάντοτε σύμφωνα με την νομοθεσία για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τηρώντας αρχεία και ατομικές καρτέλες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (περιοχή περισυλλογής και επανένταξης, ειδικότερα στοιχεία για κάθε υιοθεσία κλπ.).
Τηρούνται, επίσης, απαρέγκλιτα πρακτικά επιτροπών αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνάπτονται συμβάσεις με συνεργείο περισυλλογής και κτηνίατρο, ενώ όλα αυτά πιστοποιούνται και μέσω ελέγχων, που διενεργούνται από την κατά τόπον Κτηνιατρική Υπηρεσία, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Παρ’όλα αυτά, το σωματείο μας -για μια ακόμη φορά- γίνεται στόχος αήθους επίθεσης και συκοφαντιών.
Ειδικότερα, μετ’ εκπλήξεώς μας, διαβάσαμε πως η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις (η οποία σημειώνεται πως δεν κατοικεί στην περιοχή μας, γεγονός το οποίο σημαίνει πως δεν δύναται να έχει πλήρη εικόνα, ήτοι «ιδίοις όμμασι» των γεγονότων) χωρίς στοιχεία και ανυπόστατα αναφέρεται μέσω ανάρτησής της σε λογαριασμό της στο διαδίκτυο σε αυθαιρεσία και μυστικοπάθεια, αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εξυβρίζοντας, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας στελέχη του φορέα μας».