Ο Νίκος Κοντός “πάτησε κάτω” το Γιάννη Μαλτέζο

2762
Νίκος Κοντός

Το άρθρο του Νίκου Κοντού, Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Άργους Μυκηνών έχει σαν τίτλο «Πώς αλλάζουν οι καιροί». Το δημοσιεύουμε αντικαθιστώντας τον τίτλο του με δικό μας.

Πως αλλάζουν οι καιροί

του Νίκου Κοντού*

Διαβάσαμε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» για το Δήμο Άργους-Μυκηνών σχετικά με «αποτσιμεντοποίηση» του Δήμου μας και κάναμε κάποιες σκέψεις.

Πριν δύο χρόνια ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ήταν υπέρμαχος του έργου για την τσιμεντοποίηση του Ερασίνου Ποταμού. Όλοι θυμόμαστε ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του Ερασίνου αποφεύχθηκε με ενέργειες των φίλων του Υγροβιότοπου Ναύπλιο-Νέας Κίου και πολλών άλλων ενεργών πολιτών.

Στο έργο της τσιμεντοποίησης του Ερασίνου, που επιδίωκε τότε ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος κ .Μαλτέζος, αντιτάχθηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Άργους-Μυκηνών. Ο Ερασίνος αναγνωρίστηκε ακόμα και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κατά την επιτόπια επίσκεψη του, ως «παράδεισος» και δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί.

Επειδή όσοι ήμασταν παρόντες στις διαβουλεύσεις και στις κινητοποιήσεις, δεν ξεχνάμε τις θέσεις των υπευθύνων. Είναι λυπηρό να μιλάνε κάποιοι για πράσινο και περιβάλλον και στο κοντινό παρελθόν με τις ενέργειες τους να επιδιώκουν μετ’ επιτάσεως να τσιμεντοποιήσουν τον ποταμό Ερασίνο που αποτελεί ένα από τα βασικότερο κομμάτι ενός υγροβιότοπου μοναδικής αξίας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

*Ο Νίκος Κοντός είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Άργους Μυκηνών και υποψήφιος με την παράταξη «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»