Μάκαρης VS Κωστούρος: Ανάλυση της δημοσκόπησης της ALCO. Προηγείται ο Μάκαρης με 44% έναντι 38% στο 2ο γύρο

5060

Η ανάλυση της δημοσκόπησης που διενήργησε η έγκριτη εταιρεία ALCO, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και δείχνει καθαρά την κατάρρευση του καθεστώτος Δημήτρη Κωστούρου. Δείχνει ακόμη ότι εάν ο απερχόμενος δήμαρχος συμμετέχει στην εκλογική μάχη της δεύτερης Κυριακής με αντίπαλο τον Κωνσταντίνο Μάκαρη θα ηττηθεί κατά κράτος με διαφορά που θα υπερβεί τις 6 μονάδες.

Διαβάστε την τεκμηριωμένη ανάλυση, όπως την αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ της 9ης Αυγούστου 2023.

«Η πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Δήμο Ναυπλιέων (17 – 24Ιουλίου) με θέμα τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, από την έγκριτη εταιρεία ALCO, είναι ενδεικτική των τάσεων που επικρατούν σήμερα στους ψηφοφόρους του Δήμου Ναυπλιέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ALCO, την πρώτη Κυριακή, οι Δημότες εκδηλώνουν την αντίθεσή τους προς τον τρόπο που άσκησε το δημαρχιακά του καθήκοντα ο Δημήτρης Κωστούρος. Συγχρόνως, κατατάσσουν  τους υπόλοιπους συνδυασμούς κατά σειρά προτίμησης και εκλέγουν τους Δημοτικούς Συμβούλους της επόμενης 5ετίας.

Την δεύτερη Κυριακή, ελεύθεροι από υποχρεώσεις επαγγελματικές ή συγγενικές, οι Δημότες επιλέγουν ως Δήμαρχο εκείνον (από τους δύο πρώτους) που πιστεύουν ότι μπορεί και θέλει να οδηγήσει το Δήμο Ναυπλιέων στη νέα εποχή που θα χαρακτηρίζεται από ισχυρό ανταγωνισμό με τους άλλους δήμους της επικράτειας. Ταυτοχρόνως λειτουργούν αρνητικά αποκλείοντας, σε κάθε δυνατό συνδυασμό, την εκλογή του Δημήτρη Κωστούρου.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή για τον δήμο Ναυπλιέων θα αναδειχτεί τη δεύτερη Κυριακή, είναι κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ένα ακόμα σοβαρό στοιχείο. Η πιστοποίηση της «ελεύθερης πτώσης» την οποία έχει υποστεί η δημοφιλία και η αξιοπιστία του απερχόμενου δημάρχου. Μια καταγραφή η οποία επίσης είναι ξεκάθαρη και στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το πολιτικό στοιχείο της πρόσφατη δημοσκόπησης της έγκριτης εταιρείας ALCO είναι ότι ο απερχόμενος δήμαρχος, με όποιον αντίπαλο και αν σταθμιστεί, στις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής, χάνει τις εκλογές ερχόμενος δεύτερος και με μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η δημοσιοποίηση στοιχείων της πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που είχε ως αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, συνοδεύτηκε από ένα Δελτίο Τύπου της παράταξης μας.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι στις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος πρέπει να επανεκλεγεί ή πρέπει να εκλεγεί άλλος Δήμαρχος»; το 65% απαντά πως ο Δημήτρης Κωστούρος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκλεγεί και πρέπει να εκλεγεί κάποιος άλλος. (Μόνο το 28% επιθυμεί την επανεκλογή του).

Στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε για να εκλεγεί Δήμαρχος» οι απαντήσεις είναι καταλυτικές:

Την πρώτη Κυριακή, το 28% θα ψήφιζαν Κωστούρο, με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση  το Δημ. Ορφανό να βρίσκεται πίσω μας με 6% διαφορά και τον Δημ. Παπαδημόπουλο στην τέταρτη θέση με 1% διαφορά από τον τρίτο.

Στο κορυφαίο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο μεταξύ Μάκαρη και Κωστούρου, την δεύτερη Κυριακή» ο Κώστας Μάκαρης έρχεται πρώτος με 44%, με τον Δημήτρη Κωστούρο να περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 38%.

Αντίστοιχες απαντήσεις, με τον Κωστούρο πάντοτε να χάνει τη δεύτερη Κυριακή, έχουν δοθεί και στα υπόλοιπα δίδυμα των υποψηφίων.

Τέλος, στο ερώτημα «Ποιος υποψήφιος πιστεύετε ότι είναι πιο κοντά στους απλούς πολίτες» η κοινωνία βάζει Χ στον επί 12 χρόνια δήμαρχο Ναυπλίου με ποσοστό μόνον 29%, ενώ ο Κώστα Μάκαρης περνά δεύτερος, ο Δημ. Παπαδημόπουλος τρίτος, ο Δημήτρης Ορφανός τέταρτος και ο Κώστας Γκόνης πέμπτος.

Η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ανεξάρτητη από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των Δημοτών και θα αγωνιστεί ΜΟΝΟΝ για τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων, χωρίς να δέχεται “συμβουλές” ή “υποδείξεις” παραγόντων που διακηρύσσουν πως «έχουν επιρροή στην Αθήνα».

Αγωνιζόμαστε να πείσουμε την πλειοψηφία των συνδημοτών μας για την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στην εντολή που θα μας δώσουν και πιστεύουμε ότι, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας, οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα μας βρουν ΠΡΩΤΟΥΣ σε όλους τους δείκτες προτίμησης των Δημοτών.

Ευχαριστούμε για την διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και επαναλαμβάνουμε ότι Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα διοικήσει χωρίς καμία δέσμευση προς κανένα πλην αυτής των ψηφοφόρων του Ναυπλιακού Λαού».