ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Ο υποψήφιος του ψέματος και της αναξιοπιστίας

853

Έχει το ψέμα και τις υποσχέσεις σαν εργαλείο για να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους και να τους αποσπά την ψήφο τους, ακολουθώντας το ρητό «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Διαβάστε κάποιες από τις υποσχέσεις του (εκλογές 2015), χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου όχι μόνον δεν έπραξε ότι δεσμεύτηκε αλλά αδιαφόρησε ή έκανε τα αντίθετα.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ: «Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή, λειτουργική και ασφαλή».

Χωματερή στον Περιφερειακό του Τολό. Καταργήθηκε μετά από έντονες καταγγελίες της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Η καθαριότητα είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα στο Δήμο Ναυπλιέων (Δημοσκόπηση OPINION). Να σημειώσουμε ότι στην καθαριότητα δεν έχει ορίσει αντιδήμαρχο και εποπτεύει προσωπικά ο Δημ. Κωστούρος. Να θυμίσουμε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια η αποκομιδή παραδόθηκε με επείγουσες διαδικασίες σε ιδιωτική εταιρεία και αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη κατά 90% περίπου. Συγχρόνως δημιουργήθηκε οφειλή στο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Ναυπλίου ύψους 1.600.000 ευρώ, ενώ στα χωριά μας ξεφυτρώνουν συνεχώς παράνομες χωματερές, με δημοτική επίνευση.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ: «Τα οικόπεδα της ΕΤΑΔ στον Αγ. Αναστάσιο – Πισίνα Κήπος Αμφιτρύωνα  και Καραθώνα βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Για το οικόπεδο στον Άγιο Αναστάσιο και την πισίνα στον κήπο του Αμφιτρύωνα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Για την Καραθώνα, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας όπου αναγνωρίζει ότι ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα στο χώρο, απεμπολώντας διεκδικήσεις όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών (Τσούρνος, Χαραμής, Αναγνωσταράς) και τα δικαιώματα που απορρέουν από χρησικτησία, Ιδιωτικούς τίτλους και δημοτικές επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ: «Ολοκληρώνουμε τα ΣΧΟΟΑΠ Μιδέας και Ασίνης, και ξεκινήσαμε ήδη το ΣΧΟΟΑΠ Τύρινθας. Τα χρησιμοποιούμε ως εργαλεία ανάπτυξης με σεβασμό στην αειφορία».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια και ήδη έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα που είναι άγνωστο αν μπορούν να ανατραπούν. Έτσι όμως χάθηκαν 10 χρόνια για την ανάπτυξη των τέως δήμων Μιδέας, Ασίνης και Τίρυνθας.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ: «Δημιουργούμε μαθητικό φεστιβάλ με έμφαση στην πρωτοβουλία των μαθητών».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Το μόνο φεστιβάλ που έκανε ήταν ένα διαρκές φεστιβάλ αδιαφορίας για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών και την ανάγκη πρωτοβουλιών για την εξωσχολική ζωή των μαθητικών κοινοτήτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι υποσχέσεις του έχουν παρθεί από την προεκλογική του εκστρατεία του 2015 (δέκα ολόκληρα χρόνια πριν). Θα επανέλθουμε και με άλλες του 2019.

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ της 9ης Αυγούστου 2023)