Καλημέρα κ. Δήμαρχε (28 Αυγούστου)

700

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Έξω πάμε καλά! Μέσα όμως, μάλλον τα έχουμε σκατώσει.

Εκεί που ο Κούγιας μας ξελάσπωσε βγάζοντας στον αέρα όσα του είπες και στριμώξαμε τον Ορφανό, μας την έκανε ο Μάκαρης από δεξιά, κυριολεκτικά από δεξιά, και έβγαλε στον αέρα τον Γιώργο Περράκη μαζί με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Πάει και το Ναύπλιο δημαρχούκο Μου! Το χάσαμε!  Μας έφυγε ο Βασιλόπουλος, μας έφυγε ο Μπουγιώτης, μας είχε φύγει ο Μπαρού, μας έφυγε ο Μπούνος, μας έφυγε ο Θεοδωρακίδης και τώρα  ο Περράκης γίνεται σημαιοφόρος του Μάκαρη. Τι κάνουμε δήμαρχε των ονείρων Μου; Θα κρεμαστούμε από το Μπακέα και το Χρόνη;

Βρε Δήμαρχέ Μου, μας εγκατέλειψαν όλοι; Χάσαμε τα χωριά, χάσαμε το Ναύπλιο, Χάσαμε και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Τι μας έμεινε; Ο Γιώργος στο Δρέπανο και η Μαρία στη Μιδέα;

Δήμαρχέ Μου, ξεκίνα επειγόντως εκείνες τις στημένες ζωντανές μεταδώσεις που έκανες, μέχρι που μας την έφερε ο Ορφανός και από δήμαρχο σε κατάντησε ηθοποιό της τηλεόρασης σε ρόλο καταδρομικών επιδρομών. Τουλάχιστον έλεγες ότι ήθελες και χωρίς αντίλογο. Μπορούσαμε να κοροϊδεύουμε τους δικούς μας ότι σαρώνουμε και να τους κρατάμε στο άρμα της εξουσίας μας.

Τη χάνουμε την εξουσία Δήμαρχέ Μου και τι θα κάνουμε; Τόσες οικογένειες ζούσαν από αυτή. Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Συνεργάτες, Προμηθευτές, Παρατρεχάμενοι…. Θα πεινάσουμε δημαρχούκο Μου και ξέρεις, «τα πεινασμένα σκυλιά γαυγίζουν τον αφέντη».

Δε Σου είχα καλά νέα σήμερα δήμαρχε της καρδιάς Μου αλλά, σκέψου θετικά. Παρηγορήσου γιατί, τα χειρότερα έρχονται …

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, «καταδρομέας», Δήμαρχος.