Η Αργώ ΑΕ απαντά σε κακόβουλα δημοσιεύματα και υπενθυμίζει το νόμο

215

Ένα δημοσίευμα με υπογραφή Π.Τ. που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα argolika24.gr, προκάλεσε την αντίδραση της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου Άργους ΑΡΓΩ ΑΕ. Σε ανακοίνωσή της η ΑΕ αναφέρει μια σειρά από πραγματικά περιστατικά και καταγγέλλει το δημοσίευμα «ως προϊόν απόλυτα εντεταλμένης δημοσιογραφίας, επιφυλασσόμενη για τις συνέπειες της κακόβουλής παραπληροφόρησης».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΡΓΩ ΑΕ και το αρχικό δημοσίευμα

«Επειδή όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές τόσο η παραπληροφόρηση της εντεταλμένης δημοσιογραφίας θα οργιάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με λίγα λόγια στο όψιμο ενδιαφέρον κάποιων μέσω κακόβουλων δημοσιευμάτων για την τάχα επικίνδυνη πορεία της ΑΡΓΩ ΑΕ.

Είναι γνωστό σε όλους που πράγματι ασχολούνται σοβαρά , ότι μόλις τον Δεκέμβριο του 2022 βεβαιώθηκε στην ΑΡΓΩ φόρος ακίνητης περιουσίας που αιφνίδια από το 2020 επιβάρυνε με νόμο αναδρομικά (απ΄ το 2014) την περιουσία των ΝΠ ακόμη και των Δήμων, γεγονός που ήταν αδύνατον όχι μόνον να προϋπολογιστεί αλλά και να καταβληθεί στα ύψη που προσδιορίστηκαν. 

Παρά ταύτα η αρχική αυτή αιφνίδια επιβολή τεράστιου ποσού, μειώθηκε σε ποσοστό 50% με ενέργειες της διοίκησης και ρυθμίστηκε και ήδη καταβάλλεται σύμφωνα με τον Νόμο παρά τα οξυμένα προβλήματα και λόγω της πανδημίας. Έτσι τα περί κακοδιαχείρισης που καταγγέλλονται, είναι τουλάχιστον κακόβουλα και ανυπόστατα.

Σχετικά με την πρόσληψη του κ. Σαρηγιάννη, την καταχώρηση της ΑΕ στο ΓΕΜΗ, την υποβολή περιοδικών καταστάσεων στις φορολογικές αρχές και όσα άλλα υπονοεί ή τάχα ερωτά σχετικό δημοσίευμα, δηλώνουμε ότι έχει τηρηθεί κατά γράμμα η προβλεπόμενη νομιμότητα που ήδη έχει ελεγχθεί και ελέγχεται συνεχώς χωρίς κανένα πρόβλημα από κάθε αρμόδια αρχή, ο δε πρόεδρος έχει ήδη από πολλών μηνών παραιτηθεί της οποιασδήποτε αποζημίωσης.

Τέλος επειδή πιστεύουμε ότι η πραγματική δημοσιογραφία που ενδιαφέρεται για την αλήθεια, πρώτα διερευνά και ύστερα εκ του αποτελέσματος ή καταγγέλλει ή απευθύνεται ακόμη και στην Εισαγγελία, το εν λόγω δημοσίευμα καίτοι γνωστής προέλευσης, θέσης και παραταξιακών πεποιθήσεων, ξεφεύγει εντελώς απ΄ αυτά τα οφειλόμενα δεδομένα και το καταγγέλλουμε ως προϊόν απόλυτα εντεταλμένης δημοσιογραφίας, επιφυλασσόμενοι για τις συνέπειες της κακόβουλής παραπληροφόρησης.

Δεν θα επανέλθουμε απλά με δελτίο τύπου στο εξής».

Το κείμενο του Π.Τ. που προκάλεσε την ανακοίνωση.

https://argolida24.gr/argolida/dimos-argous-mykinon/%ce%bd%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd/