Να δούμε το Μέλλον του Ναυπλίου με θετική ματιά. Να γυρίσουμε την πλάτη στη ζώνη του υποβιβασμού

609
Κώστας Μάκαρης. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μάκαρη*

Έχουμε ένα δήμαρχο που τον χαρακτηρίζουν η Αλαζονεία, η Αχαριστία και η Τοξικότητα στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κατά των αντιπάλων του. Δηλαδή έναν δήμαρχο που δεν είναι αντάξιος της Κοινωνίας που τον είχε εκλέξει. Μιας Κοινωνίας που την χαρακτηρίζουν η Ανεκτικότητα, η Ευγνωμοσύνη και η Ευπρέπεια στην όποια συμπεριφορά της.

Έχουμε ένα δήμαρχο που δεν θέλησε, δεν γνώριζε και δεν επέτρεψε στο Ναύπλιον να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο. Μας κράτησε, με τις επιλογές που έκανε, κάτω από το επίπεδο που αξίζουμε λόγω Ιστορίας, Μνημείων και Ανθρώπων που ξεχωρίζουν.

Έχουμε ένα δήμαρχο λίγο και μικρό μπροστά στις εποχές που αλλάζουν, στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ανταγωνισμός και στις υποχρεώσεις προς τους Δημότες.

Χρειαζόμαστε ανοιχτούς ορίζοντες και όχι δρώμενα της προηγούμενης εικοσαετίας.

Χρειαζόμαστε σπουδαία και διάσημα πρόσωπα σαν φίλους και όχι οπαδούς μιας τυρόπιτας στο χέρι.

Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που να γνωρίζουν τους δρόμους της Ευρώπης και τους τρόπους των Επιχειρηματιών που επενδύουν τα χρήματά τους.

Η δική μας φιλοσοφία είναι απλή και αποδοτική για τους ανθρώπους και την πόλη. Τα δεδομένα μας είναι γνωστά και σταθερά. Η προτεραιοποίηση, η προβολή και η αξιοποίηση μας λείπουν. Δηλαδή, μας λείπει η σωστή Διοίκηση που να ανταποκρίνεται στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Στην εποχή που έρχεται! Που, ήδη, σε αυτήν ζουν δεκάδες Δήμοι σε όλη την Ευρώπη. Στην εποχή  του Αύριο και όχι του προχθές.

*Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης

είναι υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων,

επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΟΠΟΧΗ

(Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που κυκλοφόρησε σήμερα 25 Ιουλίου 2023)