Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Πρέπει να σου θυμίσω τι λέει ο σοφός Λαός μας, μήπως και σε γλυτώσω από μπελάδες. Λέει λοιπόν ο Λαός μας «Όπου ακούς φαΐ κάτσε, και όπου ακούς ξύλο φύγε».

Το θυμήθηκα σήμερα, κατά τα ξημερώματα που τη κοπάνησα από το πανηγύρι που χρηματοδότησες (έμμεσα) στην Πουλακίδα. Αν έμενα, δημαρχούκο Μου μπορεί και να τις είχα αρπάξει. Ακόμα και η Μαρία στο τσακ τη γλύτωσε γιατί είναι γυναίκα. Και τα παλληκάρια Σου (νυν και τέως) όπως είναι γνωστό δεν χτυπάνε γυναίκες. Η αδέσποτη όμως, ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Αλλά, βρε Δήμαρχε της καρδιάς μου, όταν μαζεύεις και όταν χρησιμοποιείς υποψήφιους δεν τους κάνεις και κανένα μάθημα καλής συμπεριφοράς; Είναι δυνατόν να πλακώνονται μπροστά σε κόσμο;

Και αν αυτό το έκαναν σε μια “Θρησκευτική πανήγυρι” (Ωραία δικαιολογία για να δοθεί το σχολείο προς εμπορική εκμετάλλευση),  σκέψου Δήμαρχέ Μου τι θα γίνει από τον άλλο μήνα που θα κλείσουν και οι υποψηφιότητες και θα αρχίσουν οι ομιλίες.

Τουλάχιστον Δήμαρχε της καρδιάς Μου κανόνισε να είμαστε από αυτούς που ρίχνουν περισσότερες από όσες τρώνε. Δεν αντέχω να μας ρίξουν στις ψήφους και να μας ρίχνουν και στις σφαλιάρες.

Πες μου όμως βρε Δήμαρχε, που δεν ακούς κανένα, αν είχες ακούσει το Μάκαρη που σου πρότεινε τριήμερη αναβολή πανηγυριών κλπ, λόγω του Εθνικού Πένθους από το θάνατο των Ηρώων, δεν θα είχαμε γλυτώσει και το ξευτίλισμα;

Ας είναι. Να έχουμε το νου μας στο μέλλον και να απαγορεύουμε την είσοδο στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών με τη δικαιολογία της «αποφυγής εντάσεων». Στο τέλος τέλος, διοργανωτές και συνδιοργανωτές είναι δικοί μας. Από εμάς παίρνουν άδεια και χρήμα. Ας αποκλείουν τους αντιπάλους μας συμβάλλοντας «στη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια». Όσο για τους Μακαρικούς, τους Ορφανικούς, τους Παπαδημοπουλικούς, τους Γκονικούς και όλους τους άλλους, ας κάνουν ξεχωριστά πανηγύρια προπονούμενοι για την επομένη των εκλογών.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τραμπούκος, Δήμαρχος.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΑΡΓΟΣ: Το κινητό και το mail της Συμπαραστάτριας

Ανακοινώθηκαν οι τρόποι επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με την Συμπαραστάτρια του Δημότη και των Επιχειρήσεων, του…

% μέρες πρίν

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου πρωτοπορεί και στον Πολιτισμό

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει με…

% μέρες πρίν

16ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών

Το 16ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιον, το Σάββατο 26η και την…

% μέρες πρίν

Δεν ξεκίνησε καλά η κα Πένυ Κουραβέλου

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Δεν ξεκίνησε καλά η κα Πένυ Κουραβέλου τη θητεία της, ως “Συμπαραστάτριας…

% μέρες πρίν