Καλημέρα κ. Δήμαρχε (20 Ιουλίου)

299

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Εγώ, αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα. Σου έδωσα τη συμβουλή μου και μάλιστα δημοσίως. Εσύ όμως δε με άκουσες. Και όχι μόνο δε με άκουσες αλλά έβγαλες και τη δημοσκόπηση στον αέρα.

Πια δημοσκόπηση; Αυτή που αποκαλύπτει ότι οι Δημότες είναι δυσαρεστημένοι (δυο φορές περισσότερο από κάθε τι άλλο), από την κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου. Και εγώ τώρα τι να σου προτείνω «να αλλάξεις τον υπεύθυνο αιρετό επί της καθαριότητας»; Αφού Δήμαρχέ μου Εσύ είσαι ο υπεύθυνος! Εσύ κράτησες για πάρτι Σου την αρμοδιότητα! Ήθελες να κάνεις προσωπικά τα ρουσφετάκια και τα νταλαβέρια. Φάτη τώρα και μη μιλάς.

Μπορείς όμως Δήμαρχέ μου να ξεσπάσεις στο Γιώργο Σου. Οι Δημότες δηλώνουν κάργα δυσαρεστημένοι με την κατάσταση στην Ύδρευση και την Αποχέτευση. Ρίχτου τα! Και να είσαι σίγουρος πως δε θα σηκώσει κεφάλι να σου πει «Γιατί με κατηγορείς αφού κάνω πάντοτε ότι μου λες».

Ευτυχώς Δημαρχούκο μου που, η Διαφθορά δεν αξιολογήθηκε σοβαρά από τους Δημότες. Αυτό θα πει πως τα κατάφερες. Έφτιαξες ένα κάρο συνενόχους με τη μέθοδο του «πάρε και συ» οπότε δεν πα να σκούζουν οι Μακαραίοι, οι Ορφαναίοι, οι Παπαδημοπουλαίοι και οι Γκοναίοι… Σκασίλα μας.

Όμως Δήμαρχε της καρδιάς μου, πες σ’ αυτόν που έγραψε το Δελτίο Τύπου, που το αναδημοσίευσαν καρμπόν τα Μητσομέσα Σου, ότι με 31,6% πρόθεση ψήφου, δεν βγαίνει δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Ούτε καν στο δεύτερο δημαρχούκο μου, όπου θα πέσουν όλοι να μας ξεσκίσουν. Χρειαζόμαστε 43%+1.

Την έχουμε πατήσει Δήμαρχε της καρδιάς μου. Και είναι και αυτός ο άτιμος εκλογικός νόμος που  θα μας δώσει (σα δεύτερο συνδυασμό) μόνο 7 συμβούλους. Ποιος θα πρωτοβγεί Δήμαρχέ μου; Ούτε καν ο Αλέξανδρος.

Και να σκεφτείς ότι είχαμε 51% την τελευταία φορά. Χάσαμε μέσα σε μια θητεία όσα ακριβώς έχασε και  Τσίπρας! Βρεθήκαμε 20% κάτω. Πως τα καταφέραμε έτσι;

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, απερχόμενος, Δήμαρχος