ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, με τον Κων. Μάκαρη, θέλουμε και μπορούμε να πάμε το Δήμο Ναυπλιέων πολλά επίπεδα ψηλότερα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον ιατρό Βασίλη Βασιλόπουλο*

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Πρέπει να εμπλέκεται ο Δήμος στην παροχή υπηρεσιών υγείας; Μπορεί να έχει ρόλο στην ενημέρωση των Δημοτών και σε δράσεις πρόληψης;

 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας με τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, με τη Βοήθεια στο Σπίτι, την Κοινωνική Καφετέρια αλλά και με διάφορες εκδηλώσεις πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού.  Διαδραστικές εκδηλώσεις όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά μας για την ενημέρωση π.χ κατά του καρκίνου του μαστού, του προστάτου, τον καρκίνο του πνεύμονα και τη σημασία διακοπής του καπνίσματος, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή για νέους και ενήλικες (δεδομένης άλλωστε και της πρωτιάς της Ελλάδος στην Ευρώπη στο θέμα της παχυσαρκίας), για τον κίνδυνο ζακχαρώδους διαβήτη που θεωρείται μάστιγα-, καθώς και για τα τροχαία ατυχήματα και τις επιπτώσεις τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, και πολλά άλλα. Η  επένδυση στην ενημέρωση -πρόληψη είναι η επένδυση στην καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ως δημοτική αρχή με την ψήφο και εμπιστοσύνη των Δημοτών, θα έχει να κάνει πολλά παραπάνω στον τομέα Υγείας για τους Δημότες.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Υπήρξατε στέλεχος της παράταξης του Δημ. Κωστούρου. Αποχωρήσατε διαμαρτυρόμενος και προσχωρήσατε στην Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Μάκαρη. Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο παρατάξεων και των δύο υποψηφίων, Δ. Κωστούρου και Κ. Μάκαρη;

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν ανατρέξετε στην επιστολή παραίτησης μου από τη δημοτική παράταξη του κ. Κωστούρου (29/08/2022), θα δείτε αναλυτικά τους λόγους. Με λίγα λόγια τόνιζα ότι εντάχθηκα στην παράταξη του με στόχο να προσφέρουμε τα μέγιστα στους συμπολίτες μας, δίνοντας ταυτόχρονα καθημερινά εξετάσεις ήθους και ανιδιοτέλειας. Να αλλάξουν αρνητικές συμπεριφορές και ελλειματικές αποφάσεις. Να υπάρχουν συλλογικές συζητήσεις και αποφάσεις για τα προβλήματα των δημοτών στην παράταξη.
Δεν έγιναν ποτέ. Δεν απαντήθηκαν δημόσιες κατηγορίες για κακοδιαχείριση, παράνομη διάθεση δημόσιου χρήματος, αυθαιρεσίες στην άσκηση εξουσίας.
Αντίθετα υπήρξε αυταρχισμός -εγωκεντρισμός, έλλειψη πολιτικού ήθους, αλαζονεία, υποτιμητική συμπεριφορά και εκφοβισμοί προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ στην οποία επικεφαλής, μεταξύ ίσων, είναι ο Κων. Μάκαρης.
Συγκροτείται από στελέχη ικανά, επιτυχημένα στην εργασία τους και καταξιωμένα στην κοινωνία, τόσο σαν χαρακτήρες όσο και σαν επαγγελματίες, με διάθεση για προσφορά στα κοινά.

Ο Κώστας Μάκαρης είναι νέος, καταξιωμένος επιχειρηματίας και δεν έρχεται προς αναζήτηση εργασίας με μισθό στο Δήμο. Είναι άνθρωπος ευγενικός, καλοσυνάτος, κοινωνικός, με σεβασμό και ήθος.
Είναι άνθρωπος της προσφοράς, και το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες όταν ακόμη εμείς οι περισσότεροι ούτε καν τον γνωρίζαμε. Προσωπικά, εδώ και χρόνια, τον έβλεπα σε βίντεο να κόβει κορδέλες, σε έργα που είχαν κατασκευαστεί με δική του συμβολή, δίπλα στο νυν Δήμαρχο, τους υπουργούς –τότε- κ. Μανιάτη και  κ. Νικολόπουλο και πολλούς άλλους για τα σχολεία Δρεπάνου – Τολού – Πρόνοιας.

Στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική να προσφέρει αυτοκίνητα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχολεία στο πρώην ΤΕΒΕ Ναυπλίου. Να φτιάχνει παιδιατρική κλινική στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργολίδας. Να ζητά πρόσφατα χώρο από τον Υπουργό Υγείας για την κατασκευή Ογκολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Να κάνει προσφορές σε ιδιώτες για λόγους υγείας, να προσφέρει βοήθεια σε Εκκλησίες και τόσα άλλα. Αυτός είναι ο Μάκαρης.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Πως βλέπουν η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ο Κων/νος Μάκαρης τον Δήμο Ναυπλιέων, σε προβολή μέλλοντος. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε σχέση με το σημερινό στάτους και σε ποια σημεία.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλουμε ένα Δήμο ανανεωμένο αναγεννημένο, μία έξυπνη πόλη. Έχουμε μείνει στην αναμόρφωση της πόλης από εποχής του Γιώργου Τσούρνου, έτσι τουλάχιστον λένε οι περισσότεροι δημότες τόσα χρόνια. Θέλουμε μία σύγχρονη πόλη με ασφάλεια και λειτουργικότητα στην καθημερινή μας ζωή (μετακινήσεις, ασφαλείς δρόμοι με σωστές σημάνσεις, διαβάσεις πεζών, διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ, φανάρια, κυκλικοί κόμβοι και λοιπά).

Μια καθαρή πόλη (έξυπνους κάδους απορριμάτων, συχνά σημεία εναπόθεσης μικρών σκουπιδιών) και επιτέλους, δημόσιες τουαλέτες σε επιλεγμένα σημεία της πόλης χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική και χωρίς αναζήτηση τουαλέτας σε μαγαζιά εστίασης, όπως προτείνει ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κωστούρος.

Σύγχρονο πάρκινγκ, λειτουργικό και ασφαλές, δωρεάν χρήση μικρού λεωφορείου ή τρενάκι από το πάρκινγκ στην Παλιά Πόλη και πίσω.

Ταμπέλεςοδηγούς σε διάφορα σημεία εισόδου και εξόδου από την πόλη.

Πραγματικό πράσινο: Πάρκα που να προσελκύουν τους πολίτες και προσφέρουν ξεκούραση και αναψυχή. Μεγάλα δέντρα, κατάλληλα επιλεγμένα, στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους, θάμνοι στους μικρούς, λουλούδια στα παρτέρια και στους μικρούς χώρους.

Να επισπεύσουμε την κατασκευή της μαρίνα μας,  για να αναδειχθεί και να προβληθεί εγκαίρως ώστε να λειτουργήσει ένας ακόμη χώρος έλξης και ανάπτυξης.

Τα κρουαζιερόπλοια να μπουν επιτέλους στο λιμάνι. Γιατί άραγε δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για την εκβάθυνση του λιμανιού, θα μας απαντήσει κάποτε ο κ. Κωστούρος, υπεύθυνα;

Η βελτίωση αποκατάστασης του οδικού δικτύου, εντός και εκτός πόλης και σε όλο το δίκτυο του δήμου Ναυπλιέων. Η σωστή και συστηματική προβολή των ιστορικών μνημείων και περιοχών φυσικής ομορφιάς, θα αναβαθμίσει όλο το δήμο με συνέπεια την αύξηση επισκεψιμότητας και παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή μας, συνεπώς και αύξηση των οικονομικών πόρων.

Οι υποδομές για Συνεδριακό Τουρισμό. Είναι μία βασική πηγή για προβολή και προσέλκυση τουριστών ακόμη και από το εξωτερικό.
Και
πολλά άλλα.

 

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ερχόμενη θέλει και μπορεί να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση στο δήμο. Το Ναύπλιο έχει τη δυναμική να μεταμορφωθεί σε έναν από τους ομορφότερους δήμους της χώρας μας. Έχει τη δυναμική να πρωτοστατήσει ανάμεσα στις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και με την κατάλληλη προβολή μεταξύ κορυφαίων προορισμών στο εξωτερικό.

Γιατί λοιπόν να μην στοχεύουμε ψηλότερα;

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχει ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο, τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, ο οποίος έχει τόσο τα εχέγγυα όσο και την αποφασιστικότητα για αυτούς τους στόχους. Διαθέτει επίσης και ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά στελεχών, που όλοι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη όπου ζουν αυτοί και τα παιδιά τους, και όχι να εκμεταλλευτούν και να ωφεληθούν σε προσωπικό επίπεδο μέσα από το δήμο.

Είμαστε η Δημοτική Παράταξη που Θέλουμε και μπορούμε να πάμε το Δήμο Ναυπλιέων ένα επίπεδο πιο ψηλά.

 

* Ο Βασίλης Βασιλόπουλος είναι Ιατρός, Παθολόγος -Διαβητολόγος.

Γνωστός στην Κοινωνία του Ναυπλίου και όχι μόνον από τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Δημότες ως Ιατρός του πρώην ΙΚΑ, του ΕΟΠΠΥ -ΤΕΒΕ και το Ιδιωτικό του Ιατρείο. Είναι μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και πολλών Επιστημονικών Εταιρειών. Έχει ενεργό συμμετοχή σε προεδρεία Ιατρικών Συνεδρίων και σε ΜΜΕ που ασχολούνται με Αυτοδιοικητικά θέματα.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και είναι σήμερα υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με το Συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Κωνσταντίνου Μάκαρη.

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν