Το Αραχναίο σε εγκατάλειψη. Ο απερχόμενος δήμαρχος αδιαφορεί ακόμα και για το χωριό του

253

Είναι ένας δήμαρχος που, στο μόνο για το οποίο δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο είναι οι αναθέσεις έργων και προμηθειών. Για όλα τα άλλα αδιαφορεί. «Γαία πυρί μιχθήτω» (ας καεί το σύμπαν), είναι η πολιτική που ακολουθεί. Ο τρόπος που η δημοτική αρχή Κωστούρου αντιμετωπίζει τα προβλήματα καθημερινότητας στα ορεινά χωριά του δήμου είναι «παράδειγμα προς αποφυγή».

Ακόμα και για το χωριό του, το Αραχναίο, επιδεικνύει ολιγωρία και αδιαφορία.

Οι μάντρες σταθεροποίησης στα πρανή έχουν καταρρεύσει μήνες και παρά τις συνεχείς οχλήσεις «περί άλλων τυρβάζει».

Το μισό χωριό έχασε το σήμα και οι κάτοικοι δεν μπορούν να δουν τα ιδιωτικά κανάλια, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία μερίμνησε και δαπάνησε χρήματα για ειδικό αναμεταδότη που όμως δεν λειτουργεί γιατί ο Δήμαρχος δεν στέλνει ένα τεχνικό να διορθώσει τη βλάβη.

Το πόσιμο νερό, για περισσότερο από 40 ημέρες δεν έφτανε με πίεση γιατί είχαν τρυπήσει οι επιφανειακοί  σωλήνες μεταφοράς ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έδινε εντολή στη ΔΕΥΑΝ να αλλάξει δυο μέτρα χαλασμένη σωλήνα.

Οι καλλιέργειες κινδυνεύουν από πυρκαγιές και η υπάρχουσα δεξαμενή παραμένει άδεια και εγκαταλειμμένη. Αν πιάσει μια φωτιά (που έπιασε και τη σβήσανε οι κάτοικοι) οι λιγοστές καλλιέργειες θα καούν και τα κόπια των συμπολιτών θα πάνε  στράφι.

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ –φύλλο Ιουλίου, η οποία διανέμεται δωρεάν)