Ρωγμές στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ από τις δηλώσεις των υποψηφίων του για το «πουτανάκι» και τη μαρίνα Ναυπλίου

470

Η αναφορά υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του Δημήτρη Ορφανού, σε δημόσιο λογαριασμό του, για την δολοφονημένη 27χρονη Πολωνέζα χαρακτηρίσθηκε από άστοχη έως αισχρή. Δεν είναι αποδεκτό, ένας άνθρωπος που διεκδικεί να εκφράσει τους συμπολίτες του μέσα από το ψηφοδέλτιο μιας δημοτικής παράταξης να γράφει «Πληρώνουμε πυροσβέστες λιμενικούς αστυνομικούς για το πουτανάκι…όλα καλά…».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε δημοσίευμα στην μεγάλη ιστοσελίδα fimotro.gr με τίτλο «Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Ναύπλιο εξυβρίζει την 27χρονη Αναστασία» που, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις.

Μετά από καταιγίδα δυσμενών σχολίων, ο υποψήφιος δήμαρχος και αρχηγός της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Δημήτρης Ορφανός προχώρησε σε μία μεσοβέζικη δήλωση αποδοκιμασίας, του τύπου «Δεν ήταν δήλωση της παράταξης,  θα δούμε τι θα κάνουμε». Για τη ακρίβεια έγραψε στο λογαριασμό του «Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Κλέμερ σχετικά με τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας στην Κω είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές και τις ιδέες της παράταξής μας. Είναι καταδικαστέες, καταδικαστέοι είναι και οι ηθικοί αυτουργοί. Η παράταξή μας θα εξετάσει τα γεγονότα και θα πράξει τα δέοντα».

Την ίδια στιγμή ο ασυγκράτητος υποψήφιός του ξανάγραφε στον λογαριασμό του «Η αναρτησή μου αφορά την προσωπική μου εκτίμηση και δεν αφορά την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Ζητώ συγνώμη για την τοποθέτησή μου».

Προφανώς και η παράταξη Ορφανού πάσχει από διχασμό πολιτικής έκφρασης ζητημάτων Ηθικής τάξεως αλλά και αναπτυξιακής αντιμετώπισης δημοτικών ζητημάτων (περίπτωση δηλώσεων Καράπαυλου για τη μαρίνα του Ναυπλίου).

Ίσως εκεί να οφείλονται οι συνεχείς αποχωρήσεις υποψηφίων της και η αδρανοποίηση άλλων εξ αυτών.

Ο Δημήτρης Ορφανός θα πρέπει κάτι να κάνει, αποδεικνύοντας πως είναι υπεύθυνος ηγέτης, αν θέλει να φτάσει μέχρι τις εκλογές διαθέτοντας έναν κάποιο αξιοπρεπή συνδυασμό και όχι ένα πολιτικό μεζεδάκι για τον Δημήτρη Κωστούρο.