Πρώτα η ουσία και μετά τα «άρτον και θεάματα»
Παρακολουθούμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου, στον οποίο συμμετέχουμε από επιλογή με 2 μέλη, ότι υπάρχει μια μεγάλη «όρεξη» για διάφορες εκδηλώσεις.
Κανείς δεν είναι αντίθετος με την διοργάνωση, αρκετές φορές αμφιβόλου ποιότητας και δυσανάλογου κόστους, εκδηλώσεων. Όπως και με την πριμοδότηση συλλόγων, άσχετα το ότι η αξιολόγηση είναι καθαρά υποκειμενική και πολλές φορές προκλητικά δυσανάλογη.
ΌΜΩΣ….
Α) ΔΕΝ γίνεται να «βαφτίζονται» ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!
Β) ΔΕΝ γίνεται να βγαίνει η Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας να λέει άμεσα ή έμμεσα «ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ» και κάποιοι-διάφοροι να βάζουν πληρωμένα (ή μη) ευχαριστήρια ΜΟΝΟ στην Δημοτική Αρχή, την στιγμή που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι ΕΑΝ ΔΕΝ ψηφιστούν από την αντιπολίτευση ΟΥΔΕΙΣ θα πάρει ΕΥΡΩ «ΤΣΑΚΙΣΤΟ». Αυτό λέγεται ΨΕΜΑ.
Γ) ΔΕΝ είναι επιτρεπτό οι χρηματοδοτήσεις αυτές να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ για την ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, εφόσον μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
Δ) ΔΕΝ είναι δυνατόν μέσω «πολιτισμού» να πριμοδοτούνται συγγενικά πρόσωπα ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε, ειδικά αυτών που όλη την ημέρα «λιβανίζουν» το χρυσό χορηγό τους, την Δημοτική Αρχή Πύργου.
Εμείς ως παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ κρίνουμε ότι εν μέσω καλοκαιρινών πανηγυριών τα φαινόμενα «δώσε και σε μένα μπάρμπα» και «δώσε τώρα για να πάρεις αργότερα», θα ενταθούν.
Προτείνουμε να επαναξιολογηθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ και να στραφούν χρήματα (εφόσον έχει μείνει κάτι τελικά στα Δημόσια Ταμεία) προς άλλους τομείς.
Φάκελλος-Δημόσια Υγεία
Ως ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ προτείνουμε να προταχθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ των πολιτών στις κοινότητες (ειδικά εκεί που ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγάλος) και να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ δράσεις υγείας καθόλη την διάρκεια του χρόνου.
Ουσιαστικά να αντικαταστήσουμε έμμεσα με οποιοδήποτε τρόπο τον αγροτικό ιατρό, που τόσο λείπει από τα χωριά μας.
Να δαπανήσουμε χρήματα λοιπόν (δικά τους χρήματα-των δημοτών) ώστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια φορά την εβδομάδα ΟΛΟΙ οι κάτοικοι των κοινοτήτων να έχουν έναν υποτυπώδη ιατρικό έλεγχο (και όχι μόνο).
Εκτιμούμε ότι αυτό είναι εφικτό και συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες μας έχουν δώσει ειδικοί επί του θέματος, που δεν τα βλέπουν ΟΛΑ ΨΗΦΟΥΣ και ΠΡΟΒΟΛΗ.
Λεφτά υπάρχουν από ότι βλέπουμε στο Δήμο, απλά ας αντικατασταθεί λίγη γουρνοπούλα και μπύρα με κάτι που θα είναι ωφέλιμο διαχρονικά για όλους και όχι μόνο για τις φωτογραφίες μιας βραδιάς.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ….
Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν