«Ποτίζουμε με αλατόνερο τα κτήματά μας» λένε οι αγρότες του Αργολικού κάμπου

184

Η εξαγγελθείσα σύσκεψη με θέμα την υφαλμύρωση του νερού του Αναβάλου με το οποίο ποτίζονται οι καλλιέργειες του Αργολικού πεδίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, χθες το απόγευμα Τετάρτη 14 Ιουνίου.  Όπως τόνισαν οι αγρότες παρουσιάζοντας και σχετικά στοιχεία σχετικά με την ποιότητα του νερού που φεύγει από το φράγμα του Αναβάλου, «είναι θέμα χρόνου πλέον ο αργός θάνατος του Αργολικού πεδίου».

Κοινός παρανομαστής των ομιλητών ήταν η απόδοση ευθύνης για την κατάσταση αυτή, στην «κακή συντήρηση του φράγματος, με συνέπεια την εισροή θαλασσινού νερού στο χώρο».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπ. βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ανδριανός, Γαβρήλος, Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, εκπρόσωποι των ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και απλοί αγρότες που ανησυχούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με θέμα την κακή ποιότητα του νερού του Αναβάλου, (υφαλμύρωση).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Μάκαρης, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από ομάδα στελεχών της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήλωσε: «Δήμος Ναυπλιέων δεν είναι μόνο η Παλιά Πόλη. Δημότες δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου. Είναι και τα χωριά μας και οι κάτοικοί τους. Είμαστε εδώ υποδηλώνοντας με την παρουσία μας τη πρόθεση φροντίδας για όλο το Δήμο Ναυπλιέων.

Να θυμίσουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι σύμμετρη, και να τονίσουμε ότι στην Τουριστική μας πολιτική συμπεριλαμβάνουμε την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα».