Ο Μάκαρης ξέφυγε μπροστά

1439
Μάκαρης, Κωστούρος, Παπαδημόπουλος και Ορφανός

Γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αποδείχθηκε πως είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων με απόθεμα δυνάμεων που του επιτρέπει να κάνει προσπεράσματα με φίνις σε στιγμές που δεν το περιμένουν οι άλλοι δρομείς της κούρσας προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Από το «Δεν θα κάνει ούτε συνδυασμό» που έλεγαν τα παπαγαλάκια του εν ενεργεία -μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023- δημάρχου, και τη διασπορά φημών από τους αντίπαλους συνδυασμούς ότι «Δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του και θα πατώσει», φτάσαμε, δύο μόλις μήνες πριν από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων να αναγνωρίζουν όλοι ότι ο Μάκαρης «παίζει στα ίσα τον Κωστούρο». Κάποιοι μάλιστα από την στενή επιτελική του ομάδα, δεν διστάζουν να λένε πως ο στόχος του 43%+ από την πρώτη Κυριακή μπορεί να γίνει ρεαλιστικός, αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πηγαίνουν μέχρι σήμερα.

Η ραγδαία πτώση του απερχόμενου δημάρχου είναι εμφανής και ακόμα πιο φανερή είναι η στάση της κοινωνίας απέναντί του που τον απομονώνει και του λέει με τον τρόπο της ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Ο Δημήτρης Ορφανός που ξεκίνησε αεράτος και με το σύστημα Κωστούρου να διαδίδει πως αυτός θα είναι ο δεύτερος, δείχνει σημεία κόπωσης της παράταξής του. Η ροή εμφάνισης υποψηφίων έχει σχεδόν μηδενισθεί. Στελέχη της παράταξής του απομακρύνονται παραιτούμενα ή μετακινούμενα σε άλλες παρατάξεις. Το αποκορύφωμα είναι η διαγραφή υποψηφίου που έκανε ο Δημ. Ορφανός, για λόγους «διαφοράς απόψεων».

Οι ανακοινώσεις της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για την υποψηφιότητα του Γιάννη Σοροβίγκα, του Δημήτρη Καρούντζου και της Ελένης Αντωνοπούλου, (την εβδομάδα που πέρασε), έδωσε την αίσθηση πως ο Μάκαρης προχωρά με άνεμο στα πανιά του σκάφους της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Αν μάλιστα επαληθευτούν και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν ως βεβαία την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Νικολάου και Πανοβράκου στο πλευρό του Κώστα Μάκαρη (συζητείται και η προσχώρηση Γαβρήλου στον Ορφανό) τότε η εικόνα που διαμορφώνεται αλλάζει δραματικά εις βάρος του Δημήτρη Κωστούρου που καταμετρά ήδη την απώλεια δεκάδων στελεχών της παράταξής του και την ενσωμάτωσή τους σε αντίπαλους συνδυασμούς.

.