Μετά τις Εθνικές εκλογές ακολουθούν οι αυτοδιοικητικές. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναζητείται εδώ και πολύ καιρό ο αντίπαλος του Νεκτάριου Φαρμάκη, που φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επανεκλογή του.

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις όμως έφεραν μια σειρά από δεδομένα. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επικράτησε κατά κράτος. Το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ήδη τον εαυτό του εκτός Προεδρικού θώκου. Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και ο αριστερός χώρος ίσως ανασυγκροτηθεί με νέα σχήματα. Στο ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι από την δημοσκοπική καταγραφή τους, καθώς παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν δυναμική ανόδου στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν διασπαστεί το ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής και όχι με την δυναμική Ανδρουλάκη.

Οι έριδες λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο δεύτερος (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το διακύβευμα) πίσω από την ΝΔ του Μητσοτάκη, ίσως φέρουν αρνητικά αποτελέσματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στην Δυτική Ελλάδα ακούγεται ότι ο πρόσφατα δημοφιλής (λόγω ονόματος φυσικά και όχι γιατί έχει κάποια δείγματα γραφής) Τεμπονέρας, ίσως να είναι μια αποδεκτή υποψηφιότητα από όλο το κεντροαριστερό ακροατήριο. Το εάν μπορεί να χτυπήσει τον Φαρμάκη και τις κεντρικές πολιτικές ¨σκυλομαχίες¨ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ,  θα το δείξει η δυναμική και οι συσπειρώσεις.

Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε με αυτά που βλέπουμε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

ΧΒΜ

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν