Καλημέρα κ. Δήμαρχε (30 Ιουνίου)

376

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Ότι πούμε σήμερα, σε παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας για να μη γίνουμε μπιτ ρεζίλι. Αφορά την πλατεία στην παραλιακή και τον αγαπημένο σου εργολάβο. Αφορά τη ντροπή να μην έχει όνομα η πλατεία που είναι στη μόστρα της πόλης και τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει. Και είναι πολλές πανάθεμά τες.

Δήμαρχέ μου σε θυμάμαι όταν έκανες τη μάζωξη των υπαλλήλων του δήμου στο “Βουλευτικό”, για να τους δείξεις το έργο που δήθεν είχαμε κάνει τα τελευταία 3 χρόνια και λέγοντας ότι τάχατες ήταν ενδιαφερόμενοι Δημότες, παρουσίασες την πλατεία, αν και δεν είχε πέσει ούτε μια κασμαδιά. Της είχες δώσει μάλιστα το όνομα “Πλατεία ΣΕΑΤ” και με έκανες να καταντραπώ. Αλήθεια, που το βρήκες βρε Δημαρχούκο να ονομάζεις τις πλατείες μας με ονόματα μάρκας αυτοκινήτων; Χάθηκε να την ονομάσεις πλατεία Δαϊλάκη ή πλατεία Πανανά και να βάλεις και την προτομή της ευεργέτιδας ή του ήρωά μας, να τη βλέπουν τα παιδιά, όπως έκανε ο Καμπόσος στο Άργος;

Σου λέω λοιπόν κρυφά ότι, σ’ αυτή την πλατεία που την είχες εγκαταλειμμένη 10 χρόνια και ξαλάφρωναν τα σκυλιά της γειτονιάς, ο αγαπημένος Σου εργολάβος δεν έξυσε καλά το χώμα από τα μπάζα και έμειναν οι ρίζες από τα αγριόχορτα που δυνάμωσαν από τα κουραδάκια των σκύλων και ξεπετάχτηκαν επάνω 20 πόντους έξω από το χαλίκι που έστρωσες. Καταστροφή!

Και να ήταν μόνο αυτό; Στο κομμάτι που είναι για τα πολύ μικρά παιδιά, η λιμνούλα που φτιάχνεται λόγω κακοτεχνίας και γεμίζει κάθε φορά που βρέχει στεγνώνει γρήγορα, μέσα σε τρεις μέρες από όταν βγει ο ήλιος. Έτσι όμως Δήμαρχέ μου τα παιδάκια δεν μπορούν να πλατσουρίζουν και δεν το ευχαριστιούνται.

Τα υπόλοιπα για την πλατεία, που σε άκουσα να τη λες και πλατεία “Γαλαξία” (μανία που την έχεις να διαφημίζεις τις μεγαλοεταιρείες), θα στα πω από κοντά το Σαββατοκύριακο γιατί είναι πολλά και πρέπει να τα μάθεις.

Δήμαρχε της καρδιάς μου, να περάσεις καλό διήμερο και… μακριά από το Τολό. Εκεί κάνει τζιζ γιατί το έργο που λέγαμε πως θα σε βγάλει πάλι δήμαρχο, το κατασκευάζεις με ένα τρόπο που θα σε ξεβγάλει από δήμαρχο.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, αποτυχημένος, Δήμαρχος