Καλημέρα κ. Δήμαρχε (14 Ιουνίου)

759

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Θα σου ζητήσω μια χάρη και μη μου αρνηθείς να μου την κάνεις (Την άλλη φορά μου την έκανες στην ψύχρα… το θυμάσαι;).

Θέλω να μου πεις Δήμαρχέ μου, τελείως εμπιστευτικά, τι σου έχουν κάνει οι Τολιανοί και παλεύεις να τους καταστρέψεις ότι πιο πολύτιμο έχουν… τη φήμη τους ως κορυφαίο τουριστικό χωριό!

Πες μου βρε Δήμαρχε και σου υπόσχομαι ότι δε θα το πω πουθενά και σε κανένα. Αντίθετα θα προσπαθήσω και εγώ μαζί σου γιατί, όπως ξέρεις είμαι ο πιο αφοσιωμένος οπαδός σου. Πιο αφοσιωμένος και από τη Μαρία, και από το Γιώργο και από το Σταύρο και από το Νίκο και το συνονόματό σου που τους ξαναμάζεψες κοντά σου ξεχνώντας όσα έλεγες για Ηθικό Πλεονέκτημα. Και πρέπει να με πιστέψεις γιατί εγώ έχω πάρει παράδειγμα της ζωής μου τον τρόπο που εσύ κρατάς τις υποσχέσεις σου.

Πες μου λοιπόν Δήμαρχε, που λίγοι γνωρίζουν ότι εργάζεσαι νυχθημερόν (τους πάντες).

Γιατί τους έκλεισες τον κεντρικό δρόμο μέσα στις γιορτές των Αποκριών και χάνεται η μισή Καλοκαιρινή σαιζόν;

Γιατί με πρόσχημα την ανάπλαση στένεψες το δρόμο και δεν περνάει πούλμαν με επισκέπτες στη στροφή (ξέρεις ποιά).

Γιατί έφτιαξες σκουπιδότοπο στην είσοδο της πόλης να τον βλέπουν οι επισκέπτες και να λακάνε;

Γιατί τους κόβεις το νερό κάθε λίγο και λιγάκι μόλις ξεφεύγει κανένας επισκέπτης και πηγαίνει στα ορεινά ξενοδοχεία τους;

Γιατί δεν φτιάχνεις τους κάθετους δρόμους που δεν περνιούνται; Βρε Δημαρχούκο μου, είναι μεγάλες οι ανηφόρες, οι κατηφόρες …και οι λακούβες!

Πες μου βρε Δήμαρχε, και θα βγω και εγώ μετά να τους τα ρίξω χοντρά στους αχάριστους που τα θέλουν όλα δικά τους. Που δεν σου αναγνωρίζουν, ούτε τα σχολεία (που έφτιαξε ο Μάκαρης), ούτε την γιορτή Επιχειρήσεων και Προϊόντων (που οργανώνει το ΕΒΕΑ), ούτε την Έκθεση Γευσιγνωσίας (που πληρώνει η Περιφέρεια),  ούτε την προβολή του χωριού (που έστησαν με ιδρώτα και χρήμα τρεις γενεές επιχειρηματιών).

Αν πάλι δε θέλεις να τα πεις σε μένα, ξέρεις πως δε θα σου κρατήσω κακία. Ούτε θα σε εγκαταλείψω μετά τις εκλογές. Ίσα ίσα, τότε είναι που θα με νιώθεις ακόμα πιο κοντά σου.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο Δήμαρχος