ΕΛΕΟΣ! Κλειστές τουαλέτες σε σχολεία που λειτουργούν ως Εκλογικά Τμήματα.

392

Εκλογές σήμερα και οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι με τους (τις) γραμματείς τους και (ίσως) τις Εφορευτικές Επιτροπές βρίσκονται από τα ξημερώματα στα Εκλογικά Κέντρα, περιμένοντας τους Πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Έκανα μια βόλτα και είδα πως, αυτούς τους ανθρώπους, τους έχουν εγκαταλείψει οι πάντες. Ούτε νερό για να πιούν δεν τους πηγαίνει κανένας εκπρόσωπος κόμματος ή υποψήφιος βουλευτής. Για φαγητό, ούτε σκέψη.

«Ας παραγγείλουν με το κινητό τους να τους φέρει ο ντελιβεράς της γειτονιάς που θα πρέπει και να πληρωθεί». Σωστά! Έχουν αλλάξει οι εποχές και στο τέλος τέλος Αντιπρόσωποι και Γραμματείς «πληρώνονται άρα μπορούν να φέρουν από το σπίτι ή να παραγγείλουν στα ετοιματζήδικα», θα μπορούσε να πει ο κάθε απολίτιστος. Όμως…

Υπάρχει ένα όμως που χρίζει απαντήσεως από το Δήμαρχο Ναυπλιέων. Το Δήμαρχο που διέθεσε τα σχολεία για να στηθούν τα Εκλογικά Τμήματα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στις 15 ώρες του καθήκοντος, που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους; Που θα κατουρήσουν για να το πω πιο χοντρά; Στις τουαλέτες των σχολείων θα μου πείτε. Σωστά.

Εκτός και αν οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες γιατί κάποιοι δεν το σκέφτηκαν ή κάποιοι άλλοι είπαν «άντε ρε που εμείς θα καθαρίζουμε τα δικά σας κάτουρα».

Το γράφω γιατί έγινα δέκτης πολλών  παραπόνων και διάβασα και σχόλια, καθόλου κολακευτικά, με στόχο το Δημήτρη Κωστούρο. Ίσως άδικα γιατί υπεύθυνη των Σχολικών Επιτροπών και των Σχολείων είναι η Μαρία  Ράλλη, από χωριό της περιοχής της οποίας δέχτηκα το τηλεφώνημα που με έσπρωξε να γράψω αυτά τα δύο λόγια.

Και κλείνω. Δήμαρχε κάνε κάτι …φρόντισε για νερό και τουαλέτες γιατί είναι πολλές οι ώρες που απομένουν ακόμη και η οργή θα επιπέσει επί της κεφαλής σου.

Νικηφόρος Λυκίδης