Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Άργους για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

33

Το 1ο ΓΕΛ Άργους τιμώντας την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσε την Τετάρτη 31 Μαΐου εκδήλωση στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος”.

O καθηγητήw Διπλωματίας και Διεθνούς Δικαίου κ. Κλάψης, περιέγραψε αδρά και περιεκτικά το χρονικό της Γενοκτονίας. Ο κ. Κυριακίδης που μοιράστηκε τα προσωπικά του βιώματα προσφυγικής εμπειρίας.

Τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά” με την χορευτική τους συνδρομή και την εικόνα της Παναγίας Σουμελά που δώρισαν, κέρδισαν τις καρδιές των παρισταμένων.

Η μαθήτρια Αικατερίνη Καπετάνου, παρουσίασε το ποίημα της «Πόντο με λένε», ενώ οι Κωνσταντίνος Κονδυλάρος, Εύα Χατζημισαηλίδη και Σόνια Ψυρογιάννη, διάβασαν αποσπάσματα από αφηγήσεις προσφύγων.

Ο Νίκος Αλειφερόπουλος και ο Άγγελος Γαλατάς επιμελήθηκαν τα βίντεο, ενώ η Αθηνά Σκιντζή και η Βιβή Τομάρ ήταν οι δημιουργοί του διαδραστικού παιχνιδιού “Ανακαλύπτοντας της ρίζες μας”, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ Την όλη προετοιμασία των μαθητών είχε η καθηγήτρια Ιωάννα Σπυροπούλου.

Οι δημιουργοί της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Στο 1ο ΓΕΛ Άργους πιστεύουμε ακράδαντα ότι λαός που δεν ξεχνά, δεν πεθαίνει».