Προέδρος Δημ. Συμβουλίου σε δημοτική σύμβουλο: “Στο διάολο από κει πέρα”

134

Όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές, αυξάνεται η ένταση μεταξύ των αντιμαχομένων δημοτικών παρατάξεων.

Την επιθετική συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων προς τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και υπ. Δήμαρχο Ναυπλιέων, Κωνσταντίνο Μάκαρη, την θυμόμαστε όλοι. Το ίδιο και την τραμπούκικη χειρονομία συμβούλου της παράταξης Κωστούρου. Και για όσους δεν την θυμούνται υπάρχει το σχετικό video.

Ωστόσο, η συμπεριφορά αυτή φαίνεται να είναι ευγενική, μπροστά στα όσα είπε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου σε Σύμβουλο της αντιπολίτευσης. «Τι γελάτε κυρία μου; Τι γελάτε; Να σας πάρουμε καμιά φωτογραφία; Όταν στενοχωριέμαι να βλέπω το χαμόγελο σας και να μου φεύγει η πίκρα. Έχετε δει τον εαυτό σας να γελάει;… Στο διάολο από κει πέρα».

Όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, καταγράφηκε σε Video  και περιγράφεται σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr,  ΕΔΩ .

Το Δημοτικό Συμβούλιο, από χώρος ανταλλαγής απόψεων με ευπρέπεια έχει μεταβληθεί (σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα) σε χώρο ανταλλαγής απειλών και ύβρεων. Αντίστοιχα και τα δικαιώματα των μειοψηφιών κάμπτονται από την αλαζονική συμπεριφορά Δημάρχων και Προέδρων.

Έτσι όμως, υποτιμάται η σημασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία υποβαθμίζεται σε διοικητική θεραπενίδα προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών ή οικονομικών συμφερόντων, κατά τα πρότυπα των συνεδριάσεων της Βουλής των 300.

Το συμβάν που αναφέρουμε έλαβε χώρα στον Δήμο Νάουσας, την προηγούμενη εβδομάδα, και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων φορέων κα προσωπικοτήτων της τοπικής κοινωνίας.